Cizinec nerespektoval vykázání z domu a ohrožoval své rodiče. Může dostat až osmiletý trest

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Až osm let za mřížemi hrozí pětačtyřicetiletému cizinci, který dlouhodobě pobývá v obci na Zlínsku. Ten nerespektoval vykázání z obydlí, které společně obývá se svými rodiči, a hned následující den se vrátil domů, kde rodiče ohrožoval a vyhrožoval jim.

Minulou středu policisté muže vykázali na deset dní ze společně obývaného obydlí, protože po konzumaci alkoholu opakovaně fyzicky napadal své rodiče a vyhrožoval jim.

Muž ovšem rozhodnutí o vykázání nerespektoval a hned následující den ráno a poté opět večer přišel do domu a rodiče opět napadal vulgárními výrazy,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté muže zajistili a převezli do policejní cely. „V pátek odpoledne ho obvinili ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a podali státnímu zástupci návrh na jeho umístění do vazby, který soudkyně okresního soudu akceptovala,“ pokračovala Kozumplíková s tím, že policisté muže o víkendu převezli do vazební věznice.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Zároveň ho kriminalisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x