Co vypadlo zpod roušek, aneb hokejisté na startu nejisté sezóny

Foto Zlin,cz
ZLÍN - Byl to docela zajímavý a aktuální pohled... novináři i členové vedení zlínského hokejového klubu v tiskovém středisku pěkně se zakrytými dýchacími cestami. Ale co pod rouškou, to na jazyku. A tak na předsezónní tiskovce nebyla o zajímavé informace nouze.

Cílem je znovu vyzkoušet boje v play off. Což za hráčskou ekipu potvrdil Pavel Kubiš, muž hrající už sedmnáctou sezónu výhradně za zlínský klub.

„Jako by pokračovalo předkolo play off, s Olomoucí to máme před koncem minulého ročníku 1:1, tak bychom to rádi dorazili vítězstvím,“ usmál se trenér a sportovní manažer PSG Berani Zlín Robert Svoboda. Toho mrzí odchody Freibergse a Claireuaxe, ale cení si, že zůstávají domácí opory. Třeba Honejsek, Šlahař nebo Okál. V brance se podle jeho slov zvýšila konkurence, Kašíkovi šlape na paty Huf, což je podle trenéra jen dobře.

Finance? „Hráčům moc děkujeme, že přestáli období s výrazně sníženými platy, teď následuje návrat prakticky na předchozí model,“ konstatoval primátor města a šéf prezidia klubu Jiří Korec.

Diváci na první duel v pátek proti Olomouci? „Kapacita je teď asi 3 300 míst, prodávat budeme asi tři stovky vstupenek na stání, na sezení prakticky nic, uvidíme, jak se situace vyvine, zatím mají jasně přednost majitelé permanentek,“ dodal marketingový manažer Libor Kožík.

Pozice GM, tedy prázdné místo po generálním manažerovi Martinu Hostákovi? „Zatím nebudeme obsazovat, důvodem je ne úplně dokonalá finanční situace, také ale to, že mám v radě jednatelů zkušené lidi, kteří zastanou svoji práci i tak. Pozici zatím obsazovat nebudeme.

Filip Chytil coby posila s NHL? „Filip je plnohodnotným členem kádru New York Rangers a nedostal od klubu povolení u nás hrát,“ vysvětlil Robert Svoboda.

Rekonstrukce zimního stadionu? „Mohla by začít za rok, až budou vyřízeny všechny náležitosti, chceme se spolehnout i na finanční pomoc kraje a státu, povedeme jednání. Je možné, že při takzvaně kratší variantě bychom jednu sezónu komplet odehráli mimo náš stadion, už tušíme kde,“ uzavřel Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x