Čtvrtfinále Chance ligy: Hokejisté Zlína i Vsetína zvítězili v prodloužení, mají mečbol

Berani se radují ze druhé čtvrtfinálové výhry. Foto: Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína i Vsetína udělali významný krok k postupu do semifinále play-off Chance ligy. Oba rivalové zvládli druhé čtvrtfinálové duely, výhru urvali v prodloužení. Souboj Beranů na Hané bleskově rozsekl Mikko Salmio.

Dnes se mi to hodnotí moc dobře, bylo to nesmírně těžké, vyrovnané utkání. Chvílemi jsme se sice dostávali pod tlak, ale je to klasický zápas play-off, když se hraje na hřišti soupeře. My jsme se z toho vždy snažili co nejdříve dostat a stejně jako včera jsme postupně nabírali na obrátkách. V závěru třetí třetiny i prodloužení jsme byli silní na kotouči, nakonec se nám podařilo skórovat,“ těší zlínského kouče Jana Srdínka.

Berani loni z šestého místa dokráčeli až k triumfu v první lize a v návratu do extraligy mu zabránilo až v baráži Kladno, teď má opět nakročeno k tomu, aby ze stejné pozice vylepšil méně podařenou dlouhodobou část v play-off.

V sobotu vykročil výhrou 5:3, ale v druhém duelu od 10. minuty prohrával po brance Doležala. V 17. minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Riedl a v 32. minutě otočil stav Šlahař. Za 50 sekund si ale vynutil nastavení Fronk a po 57 sekundách prodloužení zařídil radost hostů Fin Salmio.


„Ve středu pro to uděláme všechno, abychom odehráli co nejlepší zápas. Pro nás je cíl vyhrát tři utkání, nechci říkat kdy, jak, ale uděláme pro to maximum,“ slibuje Srdínko.

Také hokejisté VHK Robe zvládli druhé čtvrtfinálové utkání proti Přerovu na domácím ledě a po vítězství 2:1 po prodloužení jsou krok od postupu do semifinále.

Loňský finalista po sobotní jednoznačné výhře 8:0 svedl o další úspěch tuhý boj. Sice už po 107 sekundách vedl díky brance Romana Vaňa, ale v 35. minutě odpověděl přerovský Dobša. V čase 63:59 rozuzlil utkání v přesilové hře při vyloučení Doležala Lotyš  Berzinš.

Včera jsme říkali, že tento zápas bude úplně jiný a těžký. To se potvrdilo, Přerov hrál velmi dobře. V první třetině jsme měli tři samostatné nájezdy, měli jsme proměnit aspoň jeden z nich. Stav 2:0 by pro nás byl jednodušší, když je to o gól, vyrovnání soupeře vždycky visí na vlásku, což se vyplnilo. Utkání bylo dramatické až do konce. I prodloužení je někdy o štěstí. Dostali jsme přesilovku, která rozhodla, i když přesilové hry se nám dnes úplně nedařily,“ zhodnotil utkání kouč Vsetína Luboš Rob starší.

Čtvrtfinále play-off první hokejové ligy – 2. zápasy

Vsetín – Přerov 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)
Branky: 2. Vaňo, 64. D. Berzinš – 35. Dobša. Rozhodčí: Mejzlík, Zeliska – Kráľ, Štěpánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3320. Stav série: 2:0.

Prostějov – Zlín 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)
Branky: 10. Z. Doležal, 33. Fronk – 17. Riedl, 33. Šlahař, 61. Salmio. Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Kokrment, Dědek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2115. Stav série: 0:2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x