Čtyřpodlažní dům v ulici Hložkova v Otrokovicích se začne stavět příští rok na jaře

Nový bytový dům v Otrokovicích se začne stavět na jaře. Ilustrační foto (koordinacebozp.cz)
OTROKOVICE - Nové městské bydlení přinese novostavba bytového domu v ulici Hložkova. Projekt počítá s deseti byty o velikosti 2+kk a 1+kk. Celkové náklady na stavbu vyjdou na více jak 28 milionů korun. Radnici se podařilo získat dotaci, která by se mohla vyšplhat až na 17,5 milionů.

V roce 2020 začalo město pracovat na studii nového bytového domu, jehož kapacita by rozšířila plně využívaný a poptávaný bytový fond města. 

„Poptávka po městském bydlení je stále větší, než možná nabídka. Město Otrokovice vlastní celkem 433 městských bytů. Tyto byty jsou určeny pro různé skupiny obyvatel. V průběhu jednoho roku přidělíme bydlení přibližně deseti až dvaceti novým nájemníkům. Největší je pak poptávka po bytech o velikosti 2+1. Dle tohoto konceptu byla navržena i studie. Vzhledem k finanční náročnosti by nebylo možné realizovat výstavbu hrazenou v plné výši z městského rozpočtu. Veškeré podklady se proto připravovaly s předstihem, abychom se ve správný okamžik mohli ucházet o dotaci. To se nakonec podařilo a vše směřuje k tomu, aby mohla být stavba zahájena v březnu příštího roku,“ popsala starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Předmětem projektu je výstavba čtyřpodlažního domu, který pojme 7 bytových jednotek 2+kk
a 3 bytové jednotky 1+kk s tím, že 4. NP je řešeno jako podkrovní s vikýři. Součástí bytového domu bude příslušenství tvořené místností pro sociálního pracovníka nebo osobu poskytující domovní služby. Objekt je navržen jako bezbariérový, osazený osobním výtahem.

Vnitroblok je pak koncipován jako klidový prostor se zelení, lavičkami a případnou možností vybudování malého dětského hřiště pro předškolní děti. Práce by měly být hotovy v druhé polovině roku 2025.

Průběžně město pracuje také na pokračování projektu Nových Hurdisek. Ten počítá s výstavbou tří bloků bytového domu celkem se 42 bytovými jednotkami a příslušenstvím

„U tohoto projektu máme příslib dotace, proto intenzivně řešíme dopracování všech potřebných dokumentů, aby stavba mohla začít co nejdříve. Vzhledem k tomu, že celkové náklady projektu přesahují 185 milionů korun, počítáme s financováním prostřednictvím úvěru. I v tomto ohledu využijeme v maximální možné míře nabídku zvýhodněného úvěru s úrokem 3 % a fixací po celou dobu splácení. Pokud vše půjde podle plánu, stavba by mohla být zahájena na přelomu roku 2024 – 2025,“ uzavřela starostka města Otrokovice Hana Večerková.   

Zdroj: město Otrokovice

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x