Dálniční přivaděč v Otrokovicích je v havarijním stavu, musí se okamžitě opravit

Foto: Jiří Balát
OTROKOVICE – Ve středu a ve čtvrtek 23. a 24. června se bude v Otrokovicích opravovat přivaděč z ulice Komenského k dálnici D55. Provoz na komunikaci bude proto částečně uzavřen. Rekonstrukcí zatím projdou jenom nejvíce poškozené úseky, generální opravy se přivaděč dočká až na jaře roku 2022.

Ve středu 23. června budou odfrézovány poškozené úseky a ve čtvrtek se bude pokládat živičný koberec. Tyto práce si v obou dnech vyžádají částečnou uzavírku provozu na komunikaci. Ve směru z Otrokovic z ulice Komenského na D55 nebude možné přivaděč použít, v opačném směru z D55 do Otrokovic se řidiči přes přivaděč do města dostanou, budou ale muset počítat se snížením rychlosti a pohybem stavební techniky na komunikaci.

V pátek 25. června a v pondělí 28. června budou následovat zástřiky méně poškozených úseků živičnou emulzí. Tato oprava bude prováděna za běžného provozu.

V daných lokalitách bude během rekonstrukce umístěno přechodné dopravní značení. Řidiči by měli být trpěliví a úsekem by měli projíždět s maximální opatrností. Pokud to bude možné, při cestě směrem k D55 by raději měli použít jiné komunikace.

Kompletní rekonstrukce dálničního přivaděče k D55 byla původně v plánu už na květen 2021 a práce měly být hotové do doby, než bude provizorně spuštěn jihovýchodní obchvat Otrokovic. Jelikož byly proti oznámení rozhodnutí zadavatele o výběru dodavatele k uzavření smlouvy podány námitky, generální oprava v plánovaném termínu nezačala. „Město Otrokovice ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic vyvinulo veškeré úsilí, aby se oprava uskutečnila v původním termínu, tj. v měsíci květnu. Vzhledem k tomu, že kvůli námitce nemůžeme tento termín splnit a od června bude po dálničním přivaděči vedena objízdná trasa z důvodu dostavby jihovýchodního obchvatu a uzavřená silnice I/55 od Napajedel, nelze generální opravu přivaděče v letošním roce provést. Ta se odkládá na jaro 2022,“ uvedla starostka města Hana Večerková s tím, že se město Otrokovice a ŘSD do té doby vypořádají s námitkami v řízení a uzavřou smlouvu se zhotovitelem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x