Další kandidát do Senátu za zlínský obvod. Prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček

Jan Šťovíček (druhý zleva) oznámil kandidaturu na tiskovce Barum rallye (Foto: Zlin)
ZLÍN - Docela zajímavá persona zpestří "startovní pole" zájemců o Senát ve zlínském volebním obvodu 78. Mezi dalšími šesti zájemci o šestiletý mandát se objevil právník a prezident Autoklubu České republiky Jan Šťovíček. A Zlin.cz tak může představit vedle dalších kandidátů také jeho.

Nejste ze Zlína, kandidujete za Moravské zemské hnutí a přitom žijete v Praze. Je to oproti zdejším uchazečům o horní komoru parlamentu velký handicap?

Vůbec to tak neberu, ještě dodám, že jsem původem z Náchoda. Naopak si myslím, že Zlín a Zlínsko by mohly mít velkou výhodu. V Praze pracuji už spoustu let, umím se tam pohybovat, mám cenné kontakty, to je dobrá vstupní devíza pro toho, kdo chce za tento region bojovat.

Kandidaturu jste oznámil na tiskovce Barum rallye. To asi nebyla náhoda…

Náhoda to nebyla ani náhodou. Mám kolem Barum rallye coby prezident Autoklubu České republiky spoustu přátel. Od malička jsem sem jezdil jako fanoušek, teď samozřejmě pracovně. Barumka je mimochodem těžce podfinancovaná, co se státních peněz týče. To bych chtěl razantně změnit.

Myslíte, že Zlínu a okolí došel kdysi pověstný drajv?

Nejen, že si to myslím, ale taky to vidím. Pojďme se bavit o tom, že tu kdysi byli Baťové, pak mimo jiné slušovický zemědělský komplex. Tento kraj udával třeba v technologiích tón. Dnes to rozhodně říci nemůžeme. Další úkol pro nového senátora.

Vůbec lehké to dnes nemá zlínský sport, ne jen Barumka. Dá se mu pomoci?

Zase je to o kontaktech, jde o státní peníze. Určitě tu nikdo nemůže být spokojen se stavem sportovišť. Zimák, fotbalový stadion, sportovní hala, mám pokračovat?

Netřeba, nějak z toho dedukuji, že byste k voličům rád prorazil přes sport, je to tak?

Proč ne, sport je sice nadstavba, ale každý mu rozumí, zná jej, mluví o něm, chodí na něj. Jako senátor bych se samozřejmě staral i o další odvětví, ale sport by stál hodně vysoko.

Jak třeba vidíte budoucnost Barumky?

Ta letošní do jisté míry zkolabovala na nedostatku peněz i když koronavirové ohrožení bylo ještě pádnějším argumentem. Ale mám jasnou představu, místo 3 a půl milionu od státu třeba deset, třináct, to je naprosto reálné.

Copak hezkého nosíte v hlavě dál?

Rád bych pomohl s dalšími pozemky zlínské ZOO, dopravě, jasně tu chybí polygon pro velkou gumárenskou fabriku, školení a výcvik řidičů, plánů je mnohem více.

Jak vidíte své reálné šance na zvolení?

Jsem bojovník, jezdil jsem závody aut i motocyklů. Vždycky se chci prát o místo na bedně. Samozřejmě je to na voličích. Neměli by hledět, kdo odkud je, ale co je pro ně schopen udělat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x