Další návrhy z projektu „Tvoříme Zlín“ jsou hotové

Další projekty z Tvoříme Zlín jsou hotové. foto: kudyznudy.cz
ZLÍN – Návrhy veřejnosti z projektu Tvoříme Zlín se stávají skutečností. Obyvatelé krajského města se mohou těšit například z veřejného tábořiště a brzy i ze zkrášleného okolí Kudlovské přehrady.

Letos se z participativního rozpočtu „Tvoříme Zlín“ podařilo zrealizovat další návrhy, které veřejnost navrhla v minulých ročnících. Jde o veřejné tábořiště v Podlesí, rekonstrukci veřejného osvětlení u průchozího chodníku ulic Broučkova – Zborovská, opravu průchozího chodníku mezi ulicí Pod Vrškem a ulicí Pod Školou a také částečná proměna parku u Kudlovské přehrady.

Právě u Kudlovské přehrady vyroste několik nových laviček, bude zde instalována nová originální dřevěná socha a v okolí se vysadí až dva tisíce sazenic modřence. V nynější době chybí jen doplnění chodníčků. Jejich podoba se ale už řeší se zástupci památkové péče.

„Kromě realizace vítězných návrhů se však inspirujeme i dalšími zajímavými náměty obyvatel Zlína. Máme k dispozici řadu podnětů, které v hlasování neuspěly, ale jsou velmi nápadité, a proto se budeme zabývat jejich případnou realizací,“ uvedla radní Jana Bazelová, která má Tvoříme Zlín ve své gesci.

Odbor městské zeleně se navíc nechal inspirovat návrhem s názvem „Doplnění herního prvku – interaktivní a kreslící tabule na dětské hřiště č. 365“. Stejný odbor se také chystá realizovat návrh projektu „Hřiště pro menší i větší děti – Sokolská 622 Zlín“.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x