Daniel Huf se stal nejlepším brankářem Chance ligy

Foto: David Peška
ZLÍN – 39 zápasů, 22 výher, úspěšnost zákroků 92 % a průměr inkasovaných branek na zápas 2,08. Takové jsou letošní statistiky gólmana zlínských Beranů Daniela Hufa, které mu vynesly titul nejlepšího brankáře Chance ligy sezóny 2022/2023.

Nejlepšího brankáře sezóny volí každoročně sportovní manažeři jednotlivých prvoligových týmů. Ti letos jako jedničku zvolili zlínského Daniela Hufa. Na druhém místě skončil třebíčský Pavel Jekel a třetí byl Michal Postava z Přerova.

I když byli zlínští Berani ještě před začátkem sezóny pasováni na jasného favorita Chance ligy, průběh soutěže ukázal něco zcela jiného. Předpokládalo se, že tým bude stát především na výkonech Libora Kašíka, Antonína Honejska nebo Valentina Claireauxe. Ani jeden z nich však ve Zlíně sezónu nedokončil a Berani se v polovině soutěže potáceli až u samého dna tabulky.

Díky nepříznivému vývoji se ale paradoxně našli jiní hrdinové – jako třeba teprve čtyřiadvacetiletý Daniel Huf, u kterého se předpokládalo, že bude krýt záda Liboru Kašíkovi. Huf však od prvních kol podával výrazně lepší výkony než jeho zkušenější kolega, a tak se Zlín nebál Kašíka uvolnit do zahraničí.

Huf se tak dostal do pozice neotřesitelné jedničky. Mnohým by tento tlak mohl uškodit, Huf naopak od té doby své výkony ještě zlepšil: v základní části měl druhý nejnižší průměr inkasovaných branek na zápas (2,08 G/Z) a v play-off se chlubil 94,11% úspěšností zákroků.

Není divu, že hlasování sportovních manažerů o nejlepším gólmanovi soutěže Daniel Huf ovládl s velkým náskokem před ostatními. Nemusí zůstat ale jen u této individuální ceny, mezi favority bude tento talent jistě patřit i v kategorii MVP play-off. Jestli se tak stane, bude jasné už v příštích dnech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x