David Nosek se loučí. Nenápadně nápadný Pan hokejista

Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Před pár týdny oslavil čtyřicítku. Krásný chlapský věk. Pro Davida Noska, oporu zadních zlínských hokejových řad také chvíle, kdy se rozhodl skončit s aktivní kariérou. A že tedy byla.

Extraligu okusil na konci minulého tisíciletí v Třinci, na začátku toho dalšího získal na světovém šampionátu dvacítek zlato pro Českou republiku. Což mimochodem po dvaceti letech při rozložení sil zní jako nádherný hokejový sen.

Poctivý, důsledný obránce odehrál ve Zlíně celkem jedenáct sezón. Tu první načal v nejsprávnější čas. Psal se rok 2003. Dvaadvacetiletý „Keson“ báječně zapadl do zlínské kabiny.

„Spolehlivý, naprostý profesionál, vždycky dokonale připravený,“ vybavil si po letech jeho tehdejší spoluhráč, elitní střelec Jaroslav Balaštík.

Pod trenérem Bokrošem to tehdy „Hamédvědům“ báječně šlapalo, ve finále zdolali 4:1 na zápasy obhájce titulu pražskou Slavii a Nosek byl coby jeden z nováčků týmu u toho. Historicky první titul pro Zlín.

Za rok pak s týmem došel znovu do finále, tehdy bral stříbro v soutěži nabité hvězdami z NHL.

Odehrál tu ještě dalších pět sezón a pak zkoušel štěstí jinde. Působil v Karlových Varech, Brně nebo Třinci.

Před čtyřmi lety se vrátil a zase byl oporou. Statistiky uvádějí, že odehrál obdivuhodných 1086 extraligových zápasů. „To je samozřejmě o zdraví a jistě i o výkonnosti,“ podotýká skromně teď, když se loučí.

Velký milovník cyklistiky teď bude mít čas šlápnout více i do pedálů.

Takže Davide, hodně zdraví, moře kilometrů a velký dík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x