Den Zlínského kraje: páni kluci v sedmém nebi

Den Zlínského kraje: páni kluci v sedmém nebi. Foto: Jiří Balát
ZLÍN - V roce 2010 se zrodil nápad předvést Zlínský kraj jeho obyvatelům v plné parádě. Tehdy se program rozvinul do řady míst, poslední dobou sázejí organizátoři na koncentraci kolem sídla kraje, tedy 21. budovy zlínského průmyslového areálu a v jeho blízkosti. Tak to bylo o i tentokrát, jednou z novinek byl také Běh na počest Emila Zátopka.

Což přilákalo na pětikilometrovou ale i pětisetmetrovou trať spoustu účastníků, běhy jsou momentálně opravdu v kursu.

Docela značný akcent byl také na prezentaci Armády České republiky. A taky její techniku.

Dědo a toto je co,“ ptal se sedmiletý klouček s úplně vykulenýma očima při pohledu na obrněné vozy. Vyzkoušel, tedy osahal si i ruční zbraně, na hlavu nasadil helmu, šup do mobilu fotku, určitě odcházel i s dědečkem velmi spokojen. Zvlášť poté, co ještě završili akci projížďkou bryčkou taženou koňmi.

Kluci velcí i malí měli stejně tak zájem třeba o prezentaci hasičů i dalších složek integrovaného záchranného systému, celé rodiny přímo nadšeny projížďkami pojízdnou baťovskou pracovnou ve zlínském mrakodrapu.

Pořadatelé nabídli krajové speciality, stejně tak vystoupení početných hudebních skupin a souborů, kdo si přispíšil, zhlédl i vystoupení jedinečného dívčího saxofonové souboru z Luhačovic, potěšily mažoretky, nepotěšily poměrně vysoké ceny občerstvení.

Kraj má za sebou už dvanáctý ročník svého dne, klidně si může odškrtnout: povedl se, zájem lidí opravdu značný.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x