Derby exprvoligistů jako řemen. Neděle 18:00. Zbrojovka Brno – FC Zlín.

Zlínský Poznar v akci. Foto: FC Zlín
ZLÍN, BRNO - Tak tento zápas se očekává s velkým zájmem. Brno, stadion na Srbské, neděle 18:00. Souboj na hřišti a určitě i v hledišti. Zbrojovka Brno - FC Zlín. Domácím start do svého v řadě druhého účinkování ve druhém patře českých ligových soutěží moc nevyšel, má 8 bodů, Zlín může znovu do čela, bodově je na tom dvojnásobně. Očekávaná bitva je v hledáčku široké fotbalové veřejnosti.

Pozoruhodný zápas třeba pro Josefa Muchu. Donedávna působil trenérsky na lavičce brněnského klubu. V brance má potomka, syna Filipa. Velmi dobře zná coby bývalý hráč Zlín. Dnes trénuje divizní Nové Sady, ale aby byl jeho běh fotbalovým životem, tak mu ho momentálně znovu velmi zpříjemňuje na dálku dcera Karolína, která válí na US Open.

„Tedy, vážený pane, kam dřív myšlenkami a očima skočit?

Přiznávám, že v těchto dnech a hodinách je to docela náročné. Takže určitě musím nejvíce sledovat svůj tým, hrajeme ve čtyři odpoledne v Šumperku.

Ovšem vy jste Olomoučan jako hrom, dnes tam hraje Baník Ostrava…

Tak tohle opravdu jen zprostředkovaně, zápas je od půl třetí, je jasné, že bude na Andrově stadionu plný dům, fandím Sigmě.

A teď už k utkání Zbrojovky se zlínskými ševci. Kdopak je favoritem?

Těžká otázka, Filipovi v brance Zbrojovky samozřejmě přeji, aby neinkasoval, ale budu-li objektivní, je mírným favoritem Zlín. Oba týmy bych rád viděl zpět v první lize.