Derby na obzoru, Komňacký na pozoru

Foto: livesport.cz
VYŠKOV - V sobotu od patnácti hodin se v Uherském Hradišti chystá derby stěží smiřitelných. Na Městský stadion Miroslava Valenty zamíří k utkání sedmého kola první ligy fotbalisté Zlína. Zápas bude velmi pozorně sledovat i František Komňacký. Muž stále velmi aktivní fyzicky, už neaktivní trenérsky a především velmi bystrý pozorovatel týmů, které v minulosti trénoval.

Františku, platí v tomto případě okřídlené a veselé, že derby nemá favorita, a ten navíc v derby nevyhrává?

To je hezky řečeno, významově zbonmotováno a mírně překrouceno, a proto se mi to líbí. Každopádně favoritem je i po výkonech v poháru ve středu Slovácko. Což je ovšem voda na mlýn pro Zlín, který nemá vůbec co ztratit a může jen mile překvapit.

Čímpak?

Rychlými kontry ze zabezpečené a bezchybné obrany. Překvapením by nebyl další výborný výkon brankáře Stanislava Dostála, ten chytá pomalu v reprefazóně.

Oba trenéry Svědíka i Vrbu dobře znáte. Jsou hodně emotivní?

To jsou, ale emotivní je každý trenér. Někdo to ze sebe, jako oni dva, prostě vysype, jiný, třeba já, má zdánlivě odstup, jenže vše prožívá stejně silně zevnitř. Obojí je velmi náročné.

A ne zrovna zdravé, viďte?

Máte, jak se říká, recht. A možná ho má i můj ctěný a vážený exkolega, dnes taky aktivní senior, Petr John Uličný. To býval u lavičky sakra divočák. Říkával zajímavou věc. On prý skončí s infarktem a já s mozkovou mrtvicí, tak si člověk může vybrat (úsměv).

Proto jste stejně jako on nechtěl trenérsky přesluhovat?

Tak tak, nevím jak Petr, ale já si opravdu důchodu užívám. Aktivně. Teď jsem byl s partou na několikadenní akci. Kola a tenis, fakt paráda. Teď tedy jaksi zrovna natéká koleno, ale to časem určitě přejde (úsměv).

Co byste přál oběma sobotním soupeřům?

Remízu. Každému za tři body (znovu smích).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x