Deset sekund od finále. Mladí florbalisté z Uherského Brodu skončili na ČEPS Cupu čtvrtí

Mladí florbalisté ze Základní školy Pod Vinohrady Uherský Brod skončili na ČEPS Cupu čtvrtí. Foto: archiv školy
UHERSKÝ BROD – Tohle bolí i mrzí. Mladí florbalisté ze Základní školy Pod Vinohrady Uherský Brod sahali na ČEPS Cupu po obrovském úspěchu, pouhých deset sekund je dělilo od vytouženého finále. Svěřenci trenérů Romana Daňka a Zdeňka Moštěka nakonec nadějný duel s Pardubicemi nedotáhli, po prohře v nájezdech je čekal pouze duel o bronz, který prohráli 0:5 a na prestižní celorepublikové mládežnické akci skončili čtvrtí.

Letošní tým sice nenavázal na svoje starší spolužáky, kteří získali v letech 2014 a 2015 zlato a v roce 2019 stříbro, ale svými výkony potvrdil příslušnost ke školní florbalové špičce ČR a za reprezentaci ZŠ Pod Vinohrady, města Uherský Brod i Zlínského kraje si zaslouží uznání,“ prohlásil trenér a ředitel ZŠ Pod Vinohrady v Uherském Brodě Zdeněk Moštěk.

Finálový turnaj ČEPS Cup se uskutečnil na konci března v pražské sportovní hale Jedenáctka.

Do letošního ročníku florbalového turnaje pro žáky prvního stupně se přihlásilo 1038 družstev a pouze šestnáct nejlepších týmů se probojovalo přes okresní a krajská kola na závěrečný turnaj,“ hlásí Moštěk.

Broďané v prvním utkání ve skupině narazili na velmi dobrý tým ZŠ Kopřivnice – Lubina a po skvělém výkonu zvítězili 4:0. Další vítězný zápas se ZŠ Josefa Ressela Pardubice 3:2 znamenal už před posledním zápasem skupiny proti ZŠ Strakonice postup do čtvrtfinále z prvního místa.

Ve čtvrtfinále se proti hráčům Uherského Brodu postavil tým ZŠ Cerekvice nad Bystřicí z Královéhradeckého kraje. „Po úvodním taktickém oťukávání se Broďané začali čím dál víc prosazovat a převahu začali vyjadřovat i střelecky. Konečné skóre se zastavilo až na stavu 7:1 a to znamenalo naprosto zasloužený postup mezi nejlepší čtyři školní týmy v republice,“ uvedl Moštěk.

Naděje ze Slovácka v semifinále znovu vyzvaly soupeře ze základní skupiny – Pardubice. Broďané ještě čtyři minuty před koncem vedli s přehledem 4:1 a nic nenasvědčovalo závěrečnému dramatu. Jenže dva slepené góly vrátily Pardubice zpět do hry. Srovnání přišlo deset vteřin před koncem, kdy se nahozený míček z rohu nešťastně odrazil od hráče Brodu do branky – 4:4. Následovaly samostatné nájezdy, ve kterých byli šťastnější hráči Pardubic.

Závěrečné utkání o třetí místo s výborným týmem ZŠ Svatoplukova Šternberk hráči Uherského Brodu pod vlivem obrovského zklamání ze semifinále i únavy už nezvládli a zaslouženě prohráli 0:5.

SESTAVA ZŠ POD VINOHRADY: Petr Vrána, Tobias Omasta, Jakub Vaculík, Matěj Staš (14 branek – člen All Stars turnaje), Václav Rybnikář, Tomáš Lovecký, Eliáš Bartko, Veronika Kundratová, Matyáš Jahoda, Maxim Bujáček, David Světinský. Trenéři: Roman Daněk, Zdeněk Moštěk

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x