Děti z kroměřížské školy Slovan získaly finance pro zlínskou zoo. Sbíraly staré telefony

Děti ze školy Slovan poslaly zlínské zoo 17 tisíc za sběr starých telefonů. Foto: web města Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Základní škola Slovan v Kroměříži se zapojila do sběru vysloužilých mobilních telefonů. Žáci a zaměstnanci školy mezi sebou vybrali celkem 572 starých mobilů.

„Děti podpořily zmíněnou aktivitou ochranu životního prostředí a přírodu hned dvakrát. Jednak sběrem starých mobilních telefonů, které projdou odbornou recyklací, a poté věnováním finančního výnosu akce zvířatům ve zlínské zoologické zahradě,“ řekl místostarosta Vratislav Krejčíř.

Za každý odevzdaný přístroj náleží škole částka 30 korun, celkový výnos tedy byl 17 160 korun. Patronát nad sbírkou převzal školní parlament, jenž vybral i konečný charitativní projekt, který škola podpořila. „Žáci chtěli zůstat u tématu s ekologickým zaměřením, zmíněná částka proto poputuje do Zoo Zlín. Určená je na podporu chovu ohrožené pandy červené a mláděte slona afrického, které se v zoo narodilo loni v červnu a chovatelé jej pojmenovali Zyqarri, což znamená Anděl,“ doplnil místostarosta Vít Peštuka. 

Akce byla úspěšná a byla přínosem jak pro zlínskou zoologickou zahradu, tak i pro žáky kroměřížské školy na Slovanu, kteří se uvědomili smysl recyklace. „Všechna zařízení se opravdu zrecyklují. Telefony nepatří do popelnice ani na skládku, ale zaslouží si odbornou recyklaci a nový život v novém výrobku,“ uvedl Daniel Hladilín, regionální manažer kolektivního systému zpětného odběru elektrozařízení ASEKOL pro Jihomoravský a Zlínský kraj.

Na přípravě akce se podílely společnost ASEKOL, město Kroměříž a Zlínský kraj.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x