Díky teplému počasí pokračují práce na stavbě dálnice D55 mezi Babicemi a Bzencem

Foto: ŘSD ČR
ZLÍNSKÝ KRAJ - Aktuální teplé počasí umožnilo obnovení stavebních prací na dálnici D55, a to ve třech budovaných úsecích z Babic do Bzence. Poprvé by se řidiči po 21 km dlouhém úseku měli projet v roce 2024.

Na trase budovaného 8,5 kilometrového úseku dálnice D55 z Babic do Starého Města budou v zimních měsících pokračovat práce zejména na mostních objektech, které jsou v různých fázích rozpracovanosti. Celkově bude na trase vybudováno 18 mostů a 3 mimoúrovňové křižovatky.

Řidiči, kteří jezdí po silnici I/55 mezi Starým Městem a Huštěnovicemi, mohou sledovat dokončovací práce na okružní křižovatce, jejíž zprovoznění plánujeme letos na konci I. kvartálu,“ uvedla tisková mluvčí Řesitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

V navazujícím úseku dálnice D55 mezi Starým Městem a Moravským Pískem vzniká celkem 9 mostů. „U dvou z nich už máme dokončenou nosnou konstrukci, a to u mostu přes Zlechovský potok a nad dálnicí u Moravského Písku,“ pokračovala Trubelíková.

Další mostní objekty jsou nyní v různých fázích rozpracovanosti. „Například u mostu u Kostelan chystáme bednění pro nosnou konstrukci, jejíž betonáž plánujeme ještě v zimě. Dále na trase budujeme kanalizace, retenční a sedimentační nádrže,“ upřesnila tisková mluvčí ŘSD.

V posledním budovaném čtyřkilometrovém úseku na dálnici D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem se díky teplému počasí na trasu opět vrátili archeologové, kteří u Domanínského potoka dokončují úspěšný průzkum. „V této lokalitě budou pracovat do konce února,“ doplnila Lucie Trubelíková.

Tři realizované stavby dálnice D55 tvoří 21 km dlouhý úsek z Babic do Bzence, po kterém se řidiči poprvé projedou v roce 2024.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x