Distanční výuka brzy skončí. Nejlepší v ní byl Zlínský kraj

Distanční výuka brzy skončí. Nejlepší v ní byl Zlínský kraj. Foto: MěÚ Zlin
ZLÍNSKÝ KRAJ - Studenti se pomalu vracejí do škol. Počínaje pondělím 24. května do lavic opět usednou i středoškoláci. Distanční výuka byla náročná nejen pro žáky, ale i pro jejich rodiče a učitele. Školy ve Zlínském kraji si s ní ovšem poradily skvěle. Podle průzkumu provedeného Ministerstvem školství byla vysoká úroveň vzdělání v regionu udržena i v době uzavřených škol.

Podle průzkumu, který mezi řediteli veřejných základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií provedlo Ministerstvo školství, se ve Zlínském kraji zapojilo nejvíc dětí do distančního vzdělávání, respektive ředitelé těchto škol nahlásili nejmenší výpadek dětí z on-line výuky. 

„Výsledky, které zveřejnilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, jsou potěšitelné a dokazují, že vzdělávání ve Zlínském kraji je na vysoké úrovni a je vnímáno jako důležitá priorita i v rodinách, které se školami dobře spolupracují. Je to pozitivní signál, že máme příznivé podmínky pro další rozvíjení moderních trendů výuky,“ sdělila radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za školství a kulturu.

Podle šetření, které proběhlo formou povinných dotazníků u ředitelů 4 100 českých veřejných škol (tedy kromě soukromých a církevních), zůstalo ve Zlínském kraji nejméně dětí zcela bez vzdělávání. Druhý nejlepší je kraj Jihomoravský následovaný Prahou. Naopak nejvíc dětí z výuky v době uzavřených škol vypadlo v krajích na severozápadě republiky. Nejčastějším důvodem výpadku v distančním vzdělávání je podle ministerského výzkumu nezájem rodičů a žáků. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x