Dnešní finále bude bez vsetínských fanoušků. Zlínský klub je na stadion nepustí

Fanoušci Vsetína se v pondělí do hlediště nedostanou. Foto: David Peška
ZLÍN – Dnešní šesté utkání vyhrocené finálové série hokejové Chance ligy mezi týmy Zlína a Vsetína bude bez vsetínských fanoušků, pro které vedení zlínského klubu neuvolní žádné vstupenky a nevyhradí pro ně sektor. Důvodem je stále se zhoršující bezpečnostní situace mezi oběma fanouškovskými tábory.

K radikálnímu řešení se vedení Beranů rozhodlo kvůli incidentu, ke kterému došlo po sobotním utkání, kdy měla skupina 40 osob napadnout autobus zlínských hráčů po návratu ze Vsetína. Cílem chuligánů však podle vedení zlínského klubu neměl být autobus hráčů, ale autobus převážející fanoušky.

Vyhrocenost finálové série dosáhla mezí, které nemají v rámci České republiky porovnání. Regionální derby, které je napínavé, bohužel přitahuje také jedince, pro které je hokej jen záminkou pro protiprávní chování. To se stupňuje v rámci každého utkání a aktuální míra nevraživosti již ohrožuje běžné fanoušky, mezi nimi také děti,“ uvedl zlínský klub na svém webu.

Podle informací ČTK se v sobotu večer u zlínského Zimního stadionu Luďka Čajky pohybovala skupina fanoušků. Pravděpodobně se jednalo o příznivce fotbalového Baníku Ostrava, který hrál v sobotu odpoledne v Uherském Hradišti se Slováckem. „Přitažlivost velkého derby láká ve velké míře také spřátelené fanouškovské skupiny z České republiky a Slovenska,“ konstatoval zlínský klub v prohlášení.

Skupinu fanoušků máme zdokumentovanou,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš s tím, že napadení autobusu nahlášeno nebylo. K závažným problémům podle policie nedošlo ani ve Vsetíně během zápasu a bezprostředně po něm. „Evidujeme tři zajištěné osoby a čtyři přestupky,“ dodal Jaroš.

Vyhrocenost derby byla řešena v rámci Bezpečnostní rady Zlínského kraje a opakovaně také pohovory zástupců jednotlivých klubů s orgány Policie ČR. „Na základě všech těchto jednání bylo rozhodnuto, že pro fanouškovskou skupinu Vsetína nebude vyhrazen sektor hostů a nebudou jim prodány vstupenky na pondělní utkání,“ uvedli zlínští Berani na svém webu s tím, že několik desítek vstupenek obdrží kabina týmu hostů pro své rodinné příslušníky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x