Do Městské knihovny Otrokovice je opět nutné objednání

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
OTROKOVICE – Městská knihovna Otrokovice bude od pátku kvůli zpřísnění epidemických opatření v důsledku koronaviru fungovat pouze na výdej předem objednaných výpůjček. Knihy bude možné vydávat jen skrz výdejní okénko, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková. Z technických důvodů bude městská knihovna od 28. do 31. prosince uzavřená.

Lidé se mohou objednávat telefonicky do hlavní půjčovny na náměstí 3. května na telefonu 577 934 113 a na pobočce Baťov na telefonu 576 771 633. „Uvítáme, pokud zájemci o půjčení knih rovnou do telefonu nadiktují knihovnici tituly, o které mají zájem, aby jim je předem nachystala a pobyt v knihovně tak byl omezen na minimum. Volný pohyb po knihovně nebude nikomu umožněn. Jedna osoba si může vypůjčit maximálně pět knih,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, pod který otrokovická knihovna spadá.

U vstupu do knihovny lidé musí mít nasazeny roušky a k dispozici bude také dezinfekce. „Stále platí, že vracet knihy je možné do boxu umístěného ve vestibulu radnice,“ poznamenala Pastuszková. Využívání veřejného internetu není možné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x