Do práce na kole se jezdí nejvíce v Otrokovicích

Do práce na kole jezdí nejvíce v Otrokovicích. Foto: dopracenakole.cz
OTROKOVICE – S prvním květnovým dnem odstartovala tradiční celorepubliková výzva Do práce na kole, která má za cíl přivést lidi k pohybu, pomoci rozvoji infrastruktury pro kola a pěší a v neposlední řadě snížit emise. V počtu přihlášených do letošní kampaně zatím vedou Otrokovice.

V roce 2021 se společně města Zlín a Otrokovice zapojují již poosmé do motivační květnové soutěže Do práce na kole, koloběžce, pěšky, nebo poklusem. Každý rok je o akci čím dál větší zájem a letos se za obě města zaregistrovalo přes 1000 soutěžících. Zlín a Otrokovice patří mezi 10 nejlepších měst v Česku, Otrokovice dokonce získaly 1. místo v počtu přihlášených na počet obyvatel.

Do soutěže se zapojili i ze statutárního města Zlín s 42 zaregistrovanými, Městský úřad Otrokovice má 19 přihlášených. Z úřadu Zlínského kraje bude soutěžit 53 nadšenců. Z firem vede, jako každý rok, otrokovický Continental Barum s 244 účastníky.

Velmi mě těší, že lidé nerezignovali a že se do kampaně zapojili v takové míře. Otrokovice se dlouhodobě drží na vrcholu v počtu zaregistrovaných účastníků na počet obyvatel. Naší dlouhodobou snahou je zvyšovat komfort a především bezpečnost pro cyklisty tím, že postupně budujeme další úseky cyklostezek a také doplňujeme městský mobiliář, jako jsou servisní stojany nebo stojany na kola,“ uvedla starostka města Hana Večerková, která se do kampaně přihlašuje pravidelně od samého začátku.

Květnová celorepubliková motivační akce Do práce na kole, koloběžce, pěšky, nebo poklusem, vyzývá dobrovolníky k vyzkoušení změnit na jeden měsíc své dopravní návyky. Pro letošní rok jsou uzpůsobena pravidla, takže v případě práce z domova lze místo cesty do/z práce zapsat také zdravotní procházku, vyjížďku či jinou bezmotorovou cestu. Povolena jsou i elektrokola.

Maximální počet tras, které lze započítat za jeden den, jsou dvě. Minimální délka trasy v jednom směru musí činit alespoň 1,5 km. Podrobná pravidla najdete na www.dopracenakole.cz, kde můžete sledovat i průběžné výsledky jednotlivých soutěžících.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x