Do sázení dřevin se v Otrokovicích zapojily dvě stovky lidí

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Do celonárodní akce Sázíme budoucnost se v Otrokovicích zapojily dvě stovky lidí. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Pastuszková.

Celkem bylo v Otrokovicích vysazeno 53 stromů a 371 keřů. Vysázené stromy byly zaevidovány do celorepublikové akce Sázíme budoucnost, jejímž cílem je vysadit na území našeho státu 10 milionů stromů.

Do kampaně se mohou zapojit rovněž jednotlivci. Pokud si na zahradě či u domu vysadí strom, stačí se zaregistrovat na webových stránkách www.sazimebudoucnost.cz. „Chtěli jsme tuto akci podpořit a hledali jsme způsob, jak se zapojit. Nakonec se nám podařilo zajistit peníze z Programu péče o krajinu, za které jsme rostliny nakoupili. Jelikož byla akce úspěšná a veřejnost o ni projevila zájem, budeme hledat finanční prostředky a místo, kde bychom v sázení mohli pokračovat,“ řekla starostka města Hana Večerková.

Kdo se stihl včas zaregistrovat, mohl vysadit strom, ostatní se museli spokojit s keřem. „Většina lidí si akci velmi pochvalovala a i když na ně nevyšel strom, rozuměli tomu, že se jedná především o ekologickou osvětu a zasadili keříky. K místu sázení mezi Otrokovicemi a Tlumačovem přicházeli jednotlivci i celé rodiny, takže akce splnila svůj účel,“ dodala starostka. Každý si za pomoc při sázení mohl na strom uvázat cedulku se svým jménem a odnesl si domů certifikát potvrzující spolupráci s městem Otrokovice při výsadbě nové zeleně za účelem podpory zdravé krajiny. Děti si za odměnu vybraly dáreček a každý dostal drobné občerstvení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x