Do školských zařízení v Luhačovicích doputovala zásilka 4 900 respirátorů

Foto: MěÚ Luhačovice
LUHAČOVICE - Také do Luhačovic dorazila zásilka respirátorů FFP2 určená pro školská zařízení. Ochranné pomůcky od státu se distribuovaly přes kraje a pomocí dobrovolných hasičů na radnice tzv. obcí s rozšířenou působností (ORP), tedy i na Městský úřad Luhačovice, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Nikola Synek.

Na určená místa ochranné pomůcky postupně rozvážel pracovník krizového řízení Milan Levkov, případně dohodl s jednotlivými organizacem vyzvednutí na úřadě. „Respirátory dostává ZŠ Luhačovice, místní střední škola, mateřinka, ZUŠ i DDM Luhačovice, také ZŠ při dětské léčebně. Další část zásilky míří do škol a školek v okolních obcích, které spadají do území ORP Luhačovice. Celkově se přes nás rozděluje 4 900 kusů respirátorů,“ upřesnil Levkov.

Například v ZŠ Luhačovice si převzal ředitel Pavel Kurtin zásilku 650 respirátorů. „Respirátory se nám velmi hodí, protože z vlastní zkušenosti vím, že když učím, roušku musím i několikrát denně vyměnit. Ochranné prostředky jsou po deseti nejen pro všechny pedagogy ale i pro další pracovníky. To je důležité, protože je potřebujeme také třeba pro paní uklízečky nebo kuchařky ve školní jídelně,“ poznamenal Kurtin. Jak doplnil, klasických jednorázových roušek si samozřejmě škola nakoupila dostatek předem. „Za jakékoliv další roušky nebo respirátory jsme ale rádi, protože se zásoba postupně spotřebovává a musíme ji doplňovat. Roušky máme připraveny jednak pro potřeby učitelů, ale i pro děti pokud si ji zapomenou nebo si všimneme, že ji mají už viditelně opotřebovanou. Případně našich zásob může využít i rodič, pokud si přichází pro své dítě,“ doplnil ředitel. V souvislosti s rouškami se škole osvědčilo, že zavedla od počátku přísnější opatření. „Roušky nosí od počátku nařízení ve třídách u nás i děti z prvního stupně. V případě problému se tak nemusí přikročit ke karanténě většího počtu žáků nebo celé třídy,“ dodal Kurtin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x