Do Zlína míří Baník. A také jeho fanoušci

Ilustrační foto (Foto: FC Fastav Zlín)
ZLÍN - Bude to pořádná mela. Na to si můžete vsadit. Zápas fotbalistů Zlína s ostravským Baníkem slibuje docela "vzrůšo", a to i přesto, že na stadion se rozhodně nedostanou diváci. Jde o body a jako vždy o velmi očekávaný souboj dvou dlouholetých rivalů.

Své bohaté zkušenosti s vedením obou mužstev má zlínský trenér Bohumil Páník. Ještě před rokem touto dobou byl bez angažmá, když na samém konci roku 2019 dostal v ostravském týmu padáka. Mimochodem, tamtéž pracoval už o deset let dříve.

„Baník je pojem, je to vždycky mimořádný zápas, z prestižního hlediska je možná více jen derby se Slováckem,“ zamýšlí se před utkáním zkušený trenérský mazák.

„Baník hodně dobře známe, já i Honza Somberg. Z taktiky nic prozrazovat nebudu, stejně tak ani to, kolik hráčů se nám uzdravuje. Rozhodně nás nesmí mást, že Baník doma podlehl Slovácku, ten zápas jim prostě nevyšel, určitě se na nás připraví dokonale, ale to my na ně taky,“ pravil populární „Bob“.

Populární jsou svým způsobem i ostravští fanoušci. Není pochyb o tom, že dorazí i do Zlína, třebaže na stadion nemohou. „Budeme samozřejmě v pohotovosti, společně s městskou policií dohlédnou naši lidé na pořádek ve městě, v okolí stadionu a to před utkáním, během něj i po něm,“ upozorňuje mluvčí zlínské Policie České republiky Monika Kozumplíková.

Zápas začíná v sobotu v 16.00. Zlínští fotbalisté naposledy hráli bez branek na hřišti Opavy, Baník stejně remízoval doma se Spartou Praha, v týdnu ale podlehl Slovácku 1:2 a určitě má co napravovat.

A ještě jedna věc, která ostří zápasu možná zjemňuje. Na lavičkách by měli být dávní lékařští přátelé. Zlínský Marcel Guřan a ostravský Martin Havlík. „Oba pocházíme z Ludgeřovic ve Slezsku, Martina mám za dobrého kamaráda, ale věřím, že ho naši kluci rozesmutní,“ říká zvesela lékař zlínských fotbalistů Guřan, jinak dlouholetý osvědčený chirurg zlínské krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x