Do Zlína míří Olomouc. Těžký soupeř, ví trenér Jelínek

Jan Jelínek při tréninku. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína dvakrát vyhráli, v tabulce Fortuna ligy jsou šestí a svět by mohl být růžový. Zlínský trenérský novic Jan Jelínek ale má k uspokojení asi tak daleko jako Marfuška z Mrazíka do soutěže Miss Universe.

Jak vám poslední dvě výhry nad Teplicemi a v Karviné vylepšily náladu?

Samozřejmě velmi výrazně a profituje z toho také manželka. Ta dobře ví, že když vyhrajeme, jsem daleko více použitelný třeba při domácích pracích, opravit cokoliv je pak radostí i pro mne.

No, hlavně si radost v Karviné užil celý tým, je to tak?

No jejda, kluci si vzadu v autobusu cestou do Zlína pustili rádio, zpívalo se a ještě předtím při Cedidlově gólu na 3:2 to byl neskutečný nával emocí, vyskočila celá lavička, pro tu radost práci děláte. Dobře se pak v týdnu trénuje…

…a o víkendu hraje?

Pokaždé platí, že se musí makat na sto a víc procent, nejsme zase takoví plejeři, abychom soupeře předčili čistě fotbalovostí a mohli část západu vydechnout. Ale nálada je opravdu dobrá, fotbal je o vítězstvích.

Olomouc je stěží vyzpytatelný soupeř. Kde vidíte sílu Sigmy?

Jsou kombinačně velmi vyspělí, umějí průnikové přihrávky, pracujeme na tom, v defenzivě máme řadu rezerv, od toho je ale trénink. Zatím mne trochu překvapuje, že doma dostali tři góly.

Šesté místo vás asi těší, mohlo být hůře, po těžké porážce na Baníku to moc dobře nevypadalo, že ano?

Jak říkám, my se chceme prosazovat tvrdou prací, za kluky určitě můžu slíbit, že v sobotu od čtyř odpoledne neodflákneme při naší práci vůbec nic. Tři body? To by bylo lahůdkové. Tři výhry po sobě, to by byla věc.

Co brankář Dostál, už je po operaci?

Ano a už taky byl na stadionu. Snad by to nemělo být zásadně vážné, uvidíme, kdy se zapojí do tréninku, meniskus je jako Sigma, málo vyzpytatelný, každopádně Standovi držíme pěsti, aby se vrátil co nejdříve v plném zdraví.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x