Do Zlína míří Slavia. Jaké bude skóre? A jaké bude hřiště?

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Fotbal nemá logiku. Jak aplikovat staré mnohokrát potvrzené úsloví legendárního trenéra Tomáše Pospíchala ve zlínských podmínkách? Nejlepší by bylo udolat dosud neporaženou pražskou Slavii, která míří na zlínský stadion na Letné.

Cesta k takovému úspěchu je ale přetěžká. „Slavia je jasně náš nejlepší tým. Potvrzuje to v každém kole, naposledy v Karviné,“ vidí věci reálně jeden ze zlínských trenérů Jan Somberg.

Jisté ale je, že on i kolegové Páník, Hubáček a trenér brankářů Novák připraví tým, jak nejlépe to půjde.

„Samozřejmě, nepodceníme sebemenší detail, taktika bude hodně důležitá, v každém případě by byl bod velmi cenný, výhra pak něčím navíc, ctíme sílu soupeře, ale pro naše kluky je to také šance pořádně se předvést,“ říká Somberg, který už zapsal výhru Zlína nad Slavií v pohárovém utkání a pak i ligovou ovšem ve službách Baníku Ostrava.

Více než kdy jindy může být důležitý stav hrací plochy. Ideální jistě nebude, práce na něm správce Ladislav Podmela odvedl v posledních hodinách spoustu.

„Po sobotním utkání s Baníkem byl trávník hodně rozkopaný, v neděli navíc napadl sníh. V pondělí roztál a my jsme s kolegy z Vršavy měli dlouhou „zašlapávací“ směnu. Dnes jsem vyrazil s válcovou sekačkou. Hřiště teď vypadá relativně slušně, trávy ale ubývá a přibývá bláta, s tím se nedá dělat prakticky nic,“ vyprávěl v úterý odpoledne správce Ladislav Podmela.

Toho čeká definitivní úprava plochy po další kopačkové masáži fotbalistů na úterním předzápasovém večerním tréninku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x