Do Zlína přijede unikátní interaktivní laboratoř bojující za svět bez kouře

Laboratoř „Svět bez kouře“
ZLÍN – Jednou z doprovodných akcí na blížícím se Zlín Design Weeku bude také unikátní interaktivní laboratoř, které vládne virtuální profesor Dohořel. Ten všem zájemcům z řad kuřáků představí vizi světa bez kouře.

Interaktivní putovní laboratoř využívá nejmodernější technologie jako například holografické boxy a digitální rentgeny, které dospělým návštěvníkům názorně ukazují problematiku škodlivosti cigaretového kouře i bezdýmná řešení. Celé laboratoři vládne virtuální vědec profesor Dohořel, jehož postava ožívá díky využití speciální technologie motion capture zaznamenávající pohyb těla a hlavy včetně jeho mimiky.

Za konceptem laboratoře stojí český tým vývojářů v čele s art directorem kreativního studia 3dsense Josefem Lepšou.

Projekt laboratoře Svět bez kouře byl hodně rozsáhlý a netypický svým pojetím. Specifická byla hlavně součinnost lidí z pestré škály výtvarných, filmových, designérských i technologických oborů. Vytvořili jsme fyzickou laboratoř, ve které se toho návštěvník může spoustu dozvědět o problematice škodlivosti kouření,“ říká Josef Lepša.

Hlavním cílem osvětové akce, za kterou stojí společnost Philip Morris ČR, je představit kuřákům hlavní rizika spojená s kouřením klasických cigaret a ukázat jim, co se děje při procesu spalování tabáku. Seznamuje je také s vizí světa bez kouře a zároveň přináší informace o bezdýmných alternativách, které ačkoli nejsou bez rizika, jsou pro zdraví dospělých kuřáků lepší volbou než cigarety.

Věříme, že každý dospělý kuřák má právo na přístup k vědecky podloženým informacím o bezdýmných alternativách, které jsou pro jeho zdraví oproti klasickým cigaretám prokazatelně lepší volbou. Nejmodernější technologie 21. století nám dnes tuto šanci dávají,“ říká generální ředitelka Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová.

Interaktivní laboratoř „Svět bez kouře“ najdou návštěvníci od 5. do 13. května na zlínském náměstí Míru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x