Dodávka skončila „zapíchnutá“ v zábradlí mostku. Řidič měl v krvi skoro 3 promile

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO – V neděli kolem jedné hodiny po půlnoci došlo v Kašavě na Zlínsku k dopravní nehodě, při které havaroval řidič s dodávkou. Ten naštěstí žádné vážné zranění neutrpěl, v krvi mu však kolovalo 2,98 promile alkoholu.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vozidlo je neobvykle zapíchnuté do zábradlí mostku tak, že zadní kolo trčela směrem k nebi,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková s tím, že hasiči vůz stabilizovali pomocí nastavovacího žebříku a výdřevy.

Na místo dopravní nehody byli povoláni také záchranáři, kteří se ujali řidiče havarované dodávky.

Zdravotnická posádka řidiče na místě vyšetřila a ošetřila v rámci přednemocniční neodkladné péče a vzhledem k mechanismu poranění jej raději převezla k dalšímu vyšetření na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ informovala Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje na svém webu.

Jak se později ukázalo, řidič měl nakonec velké štěstí, protože vyšetřením se žádná závažná poranění nepotvrdila. „Krevní rozbor ale ukázal 2,98 promile alkoholu v krvi,“ pokračovali záchranáři.

Hasiči poté povolali na pomoc vyprošťovací automobil, se kterým havarovaný vůz odstranili ze zábradlí a postavili zpět na komunikaci.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x