Dopravní komplikace ve Zlíně nekončí. Tentokrát odstartují v Prštném

Rekonstrukce místních komunikací v MČ Prštné – ul. Náves přinese dopravní omezení. Ilustrační foto
ZLÍN - Během srpna začnou stavební úpravy v centru místní části Prštné, což bude obnášet značné dopravní omezení. Opravy budou probíhat nejen na hlavním tahu skrze Prštné, ale i v přilehlých uličkách okolo Návsi.

Už v červnu bylo avizováno, že se bude jednat o kompletní stavební úpravu stávajících zpevněných ploch – kompletní rekonstrukce místní komunikace, stavební úpravy parkovacích ploch, úprava povrchu samostatných sjezdů připojených k rodinným domům, nová konstrukce chodníků na ul. Náves a výstavba propojovacích chodníků ve vnitrobloku, výstavba plochy pro kontejnery na domácí odpad.

„Nově navrženými stavebními úpravami bude zajištěno bezpečné užívání prostranství s preferencí na zklidnění dopravy, zajištění dostatečného počtu parkovacích stání a k jednoznačnému vymezení parkovacích stání, zajištění bezprašných povrchů a možnost vytvoření klidového zázemí pro občany řešené lokality a tím zvýšení standardu veřejného prostranství,“ řekl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Celková cena je stanovena na 9,5 mil. Kč s DPH.

Stavební práce začnou do poloviny srpna a pokud nenastanou komplikace, je dokončení plánováno do konce letošního roku.

S celou akcí budou spojena i dopravní omezení, která budou rozdělena do šesti etap tak, aby došlo k minimálnímu omezení a byl zajištěn plynulý provoz.

Dopravní omezení budou zahrnovat kyvadlový provoz řízený semafory, omezení rychlosti na 30 km/h, zákaz vjezdu do vnitrobloku po dobu stavebních prací, ale i uzavření chodníků pod dobu rekonstrukce, kdy bude umožněn vstup pouze obyvatelům dotčených domů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x