Dopravní nehoda tří aut uzavřela ve čtvrtek výpadovku ze Zlína. V místě se tvořily dlouhé kolony

Foto: HZS ZK
ZLÍN – Výpadovku ze Zlína směrem na Březnici uzavřela ve čtvrtek odpoledne dopravní nehoda tří osobních aut. Řidiči museli jet přes objízdnou trasu, i tak se ale v místě nehody tvořily dlouhé kolony.

Dopravní nehodu způsobil řidič osobního vozidla, který nečekaně přejel přes plnou čáru a čelně narazil do vozidla jedoucího v protisměru. Následně se srazil ještě s dalším osobním automobilem. Obě auta jedoucí v protisměru skončila značně poškozena mimo vozovku.

Dopravní nehoda si vyžádala zranění. „V péči zdravotníků a následně v nemocnici skončily dvě osoby,“ sdělila tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Na místo dopravní nehody byli povoláni profesionální hasiči ze stanice Zlín, zdravotníci a policisté.

V době zásahu složek IZS byla silnice obousměrně uzavřena, neboť vraky vozidel a jejich částí bránily v provozu,“ pokračovala Javoříková.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Po střetu aut došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem.

Na závěr hasiči asistovali při nakládání vraků aut na odtahové vozy. Poté uklidili vozovku od použitého sorbentu a úlomků a střepů z vozidel,“ uzavřela tisková mluvčí hasičů.

Příčina dopravní nehody je nyní v šetření Policie ČR.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x