Dopravní společnost zakazuje používání předních dveří, neprodává jízdenky u řidiče

Foto: DSZO
ZLÍN – Dopravní společnost Zlín-Otrokovice v prostředcích městské hromadné dopravy znovu zakazuje používání předních dveří, stejně tomu bylo i na jaro. Přerušuje i prodej jízdenek u řidiče, řekl serveru Zlin.cz mluvčí podniku Vojtěch Cekota.

Společnost ke kroku přistoupila na základě posledních vládních opatření, která mají vést ke snížení počtu nakažených nemocí covid-19. „Od pátku dočasně rušíme doplňkový prodej jízdenek u řidičů a rovněž používání předních dveří trolejbusů a autobusů pro nástup i výstup cestujících,“ uvedl ředitel Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Josef Kocháň.

Přední prostor vozidel bude opatřený páskami, aby se cestující nedostávali do blízkosti řidičů. Pro nástup do vozidel a výstup z nich budou moci cestující na všech zastávkách používat všechny dveře trolejbusů a autobusů MHD kromě uzavřených předních dveří.

Přední dveře i kabiny řidičů budou označené zvláštní informační nálepkou. Jízdenky si cestující musí koupit ještě před nástupem do vozidla na předprodejních místech, v jízdenkových automatech na zastávkách nebo prostřednictvím sms a mobilního telefonu.

Veškerý provoz vozidel MHD je od tohoto týdne v režimu letních jízdních řádů. „Jízdní řády pro soboty, neděle a svátky se nemění. Dopravní společnost klade zvýšený důraz na každodenní čištění a dezinfekci interiérů vozidel, zejména madel a ploch, kterých se dotýkají ruce cestujících. Přibližně jednou za týden je interiér každého vozidla vydezinfikován také procesem kompletní ozonizace,“ informoval Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x