Drama při požáru ve Zlíně: v péči záchranářů skončilo šest policistů

Foto: HZS ZK
ZLÍN – V ulici Okružní na Jižních Svazích hořelo v sobotu dopoledne v jednom z bytů. Ještě před příjezdem hasičů na místě zasahovali státní policisté, kteří se nadýchali hustého kouře. Šest z nich skončilo v péči záchranářů, dva byli převezeni do nemocnice.

Protože v hořícím bytě nikdo nebyl, museli se policisté dovnitř dostat násilím. Ihned po vyražení dveří se na chodbu začal valit hustý kouř, který v okamžiku zamořil celý prostor a unikal i do dalšího patra. Kouř zasahujícím policistům i hasičům znemožňoval orientaci i vstup do bytu.

Vzhledem k dramatické situaci ohrožující zdraví rozhodli policisté o okamžité evakuaci obyvatel v obou patrech,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté evakuovali celkem 40 osob, které byly v okamžiku požáru doma, a zjišťovali jejich zdravotní stav. „Při požáru naštěstí nikdo z evakuovaných neutrpěl zranění,“ pokračovala Kozumplíková.

Policisté odvětrali prostor a snažili se uhasit požár, aby mohli vstoupit do bytu a zjistit, zda se uvnitř skutečně nikdo nenachází.

Využili k tomu dostupné hasicí přístroje a hadici požárního hydrantu v domě. Hasiči po svém příjezdu požár uhasili a vnitřní prostory bytu zkontrolovali,“ uvedla Monika Kozumplíková s tím, že příčinou požáru byla pravděpodobně technická závada.

Záchranáři na místě ošetřili šest policistů, kteří se nadýchali kouře. Dva z nich převezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Naštěstí se nikomu z nich nic vážného nestalo a po ošetření se mohli vrátit domů,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x