DSZO na Dušičky posílí autobusové spoje na hřbitovy

Foto: ic-zlin.cz
ZLÍN, OTROKOVICE – O nadcházejících Dušičkách se na hřbitovech ve Zlíně a Otrokovicích očekává velký nápor návštěvníků. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice proto posiluje některé autobusové spoje. K Lesnímu hřbitovu bude jezdit posilový autobus, některé autobusové spoje na lince č. 31 budou prodlouženy až ke hřbitovu na Mladcové, v Otrokovicích bude na linku ke kvítkovickému hřbitovu nasazen kloubový autobus.

Cestující se našimi autobusy dostanou spolehlivě do blízkosti hřbitovů ve Zlíně i Otrokovicích. Každoročně přijímáme opatření a posilujeme přepravní kapacitu, aby byla dostatečná i v době zvýšeného zájmu o návštěvu hřbitovů v dušičkovém období,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Pokud jde o přepravu k Lesnímu hřbitovu ve Zlíně, jeho dopravní obslužnost bude zajištěna běžnou autobusovou linkou č. 32 a ve vybraných nepracovních dnech také posilovou linkou 132 podle zvláštního jízdního řádu. Posilový vůz bude jezdit mezi spoji linky 32 tak, aby se interval pro jízdu na Lesní hřbitov nebo zpět zkrátil z běžných 40 minut na 20 minut.

Tato linka bude v provozu ve dnech 26. – 28. října a 2. a 3. listopadu, vždy v době od 9:20 do 17:40. Linka 132 bude mít zastávky: Sportovní hala – Náměstí práce – Školní – Náměstí Míru – Náměstí Práce – Lesní hřbitov – Filmové ateliéry-točna – Lesní hřbitov – Náměstí Práce – Školní – Náměstí Míru – Náměstí Práce – Sportovní hala. Autobus linky 132 bude projíždět zastávkami Zimní stadion a U Majáku bez zastavování,“ upřesnil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Obyvatelé Mladcové jsou zvyklí na dušičkové prodlužování několika autobusových spojů na lince č. 31 (označených 31h) až do bezprostřední blízkosti hřbitova. Letos se tak stane o víkendu 2. a 3. listopadu.

K mladcovskému hřbitovu budou prodlouženy spoje s odjezdy ve 13:52, 14:32, 15:12 a 15:52 z Náměstí Míru. Po otočení u hřbitova, výstupu a případném nástupu cestujících se prodloužené spoje budou vracet zpět na svou standardní trasu Mladcová – Jaroslavice. Odjezdy od hřbitova: 14:03, 14:43, 15:23 a 16:03,“ přiblížil Cekota.

Dostupnost hřbitova ve Zlíně-Loukách je zajištěna v dostatečném rozsahu pravidelnými trolejbusovými spoji na linkách č. 4 a 5. Několik spojů těchto linek v pracovních dnech i o víkendech zajíždí také ke hřbitovu v Kostelci. Spojení k místnímu hřbitovu je celoročně zajišťováno také ve Zlíně-Malenovicích, a to autobusem linky č. 51. Hřbitov v Jaroslavicích je dostupný pěší chůzí cca 400 metrů od nejbližší zastávky autobusové linky č. 31 Jaroslavice-hasičská zbrojnice.

Na autobusové spoje linky č. 56, které zajišťují v Otrokovicích přepravu cestujících ke hřbitovu v Kvítkovicích, bude DSZO nasazovat pro zvýšení přepravní kapacity v dušičkovém období kloubové autobusy místo běžných sólo vozů. Zůstává v platnosti stálý jízdní řád uvedené linky.

Od železniční stanice v Otrokovicích směřuje ke kvítkovickému hřbitovu ve víkendových dnech 5 spojů MHD (označených 56k) s odjezdy v 9:36, 11:06, 14:36, 16:06 a 17:36. Všechny tyto spoje jedou již z točny Otrokovice-Štěrkoviště,“ dodal Vojtěch Cekota.