DSZO reaguje na připomínky cestujících. Od 2. října dojde v MHD k několika změnám

Foto: wikipedia.org
ZLÍN – Vedení DSZO se zabývalo připomínkami a podněty cestujících na provoz městské hromadné dopravy ve Zlíně a Otrokovicích, které se týkaly zejména vytvoření některých nových přestupních vazeb mezi spoji. Několik dílčích změn jízdních řádů MHD vstoupí v platnost v pondělí 2. října.

Pracovníci DSZO pokaždé po přijetí každoroční velké změny jízdních řádů následující čtyři týdny pečlivě vyhodnocují všechny připomínky a návrhy cestujících, které se k nim v této souvislosti dostanou. A většinou vydávají po měsíci několik dílčích změn, které by měly jízdní řády vylepšit. Nejinak je tomu i v letošním roce.

Změny jízdních řádů na začátku října jsou jen drobné. Jsme však přesvědčeni, že fungování celého systému MHD lehce vylepší a zejména ve prospěch cestujících vytvoří nové přestupní vazby mezi některými linkami a spoji,“ vysvětluje vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

O jaké dílčí změny se jedná?

  • Od neděle 8. října dochází ve večerním čase od 19 do 21 hodin k minutovému zpoždění spojů na lince 9 (v pracovních dnech též na lince 14) odjíždějících z točny Středová do centra města. Toto zpoždění se projeví jen na zastávkách Středová, Budovatelská, Slunečná a Družstevní. Od zastávky Pod Babou se již jízdní řády nezmění. Důvodem je zkrácení jízdní doby těchto spojů ve večerním čase.
  • Trolejbus na lince č. 2 s odjezdem ve 4:49 od Baťovy nemocnice bude jezdit o pět minut dříve, aby vznikl rovnoměrnější intervalový rozestup na společném úseku trasy mezi linkou 2 a linkou 6.
  • V pracovních dnech, počínaje 2. říjnem 2023, v čase od 18 do 21 hodin budou všechny spoje na trolejbusových linkách č. 4 a 5 opožděny o 2 – 3 minuty, aby se na ně vytvořila na Náměstí Práce přestupní vazba pro cestující od trolejbusové linky č. 6 z Otrokovic. Promítne se to do odjezdů ze všech zastávek na trase zmíněných dvou linek. Stejně se opozdí také odjezdy navazující autobusové linky č. 46, která je vedena mezi Štípou a Velíkovou.
  • Autobus linky č. 70 s odjezdem ve 4:01 z Podvesné XVII s konečnou Malenovice-Centro bude jezdit až ve 4:24 hodin a skončí již na zastávce Malenovice-točna.
  • Autobusový spoj linky č. 31P k Památníku T. Bati s odjezdem v 6:47 ze zastávky Školní bude jezdit o tři minuty později, aby se vytvořila přestupní vazba od některých dalších spojů, které na tuto zastávku v uvedeném čase přijíždějí.
  • Na základě požadavků místní části Příluky bude v pracovních dnech upraveno rozložení spojů na lince č. 38, které obsluhují točnu Za Kapličkou. Pro školáky přibude nový spoj ve 14:07 od Baťovy nemocnice-vozovny, zpět ve 14:19. Místo spoje v 18:02 z Náměstí Práce budou vedeny dva spoje – s odjezdy z Náměstí Práce v 17:27 a 18:22. Ze zastávky Za Kapličkou bude jezdit nově v 17:44 spoj linky č. 90 přes Příluky k Baťově nemocnici-vozovně.

Pracovníci DSZO zajistí v předstihu výměnu zastávkových jízdních řádů, u kterých dochází ke změnám, a budou vydány aktualizace pro elektronické jízdní řády všech typů,“ dodal tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x