Důležité přejezdy ve Zlíně a Otrokovicích se o Velikonocích uzavřou. Připravte se na výluku

Ilustrační foto (wikipedia.org)
ZLÍN, OTROKOVICE – Frekventované železniční přejezdy na Podvesné XVII ve Zlíně a na silnici I/55 v otrokovických Kvítkovicích budou od soboty 30. března do úterý 2. dubna kvůli rekonstrukci pro veškerý provoz uzavřeny. V době uzavírky bude platit na železnici a v MHD výlukový provoz.

Přes přejezd v ulici Podvesná XVII jsou běžně vedeny trolejbusové linky č. 8 a 9. Přerušené linky MHD budou nahrazeny výlukovými trasami. „V době uzavření přejezdu budou obě linky zkráceny a budou jezdit z Jižních Svahů s označením 8X a 9X pouze do centra Zlína. Ze zastávky Školní projedou trolejbusy kolem kostela a napojí se na svou trasu na zastávce Náměstí Míru, aby se vracely zpět na sídliště,“ informoval mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Dopravní obslužnost vynechaného úseku původní linky 9 ve Štefánikově ulici bude zajištěna pouze trolejbusovými linkami č. 1, 11 a 12. „Cestující z linky č. 9X budou muset na zastávce Školní přestupovat,“ pokračoval Cekota.

Dopravní obslužnost vynechaného úseku původní linky 8 zajistí cestujícím ve stejných odjezdových časech zvláštní posilová linka 2e, která bude vedena z obratiště Sportovní hala na točnu Bartošova čtvrť. „Kromě ní bude vedena na Bartošovu čtvrť ještě linka 2X z Malenovic,“ doplnil Vojtěch Cekota.

Autobusy na linkách 33 a 38 budou jezdit standardně podle jízdního řádu a výluka se jich nijak nedotkne.

Přes přejezd v Kvítkovicích jsou běžně vedeny trolejbusové linky č. 2 a 6 z Otrokovic do Zlína, rovněž spoje méně časté linky č. 70 a spoje autobusové linky č. 56 mezi Otrokovicemi a Kvítkovicemi. „V době uzavírky přejezdu budou vedeny výlukové linky ulicemi Osvobození, Nadjezd, Objízdná,“ dodal Cekota.

Pro vlaky bude zavedena náhradní autobusová doprava, která povede po objízdné trase ulicemi Objízdná. „Upozorňujeme, že kvůli zpoždění nemusí být zajištěna přestupní vazba na vlaky v železniční stanici Otrokovice,“ informovala IDZK na svém webu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x