Dušičky budou letos bez pietních akcí

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Bez tradičních pietních vzpomínek se uskuteční letošní Dušičky na hřbitovech ve správě městské společnosti Pohřebnictví Zlín. Důvodem jejich zrušení je nepříznivá epidemiologická situace související s onemocněním COVID-19 a striktní omezení veřejného života, které nařídila Vláda ČR, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Dušičky neboli Památka zesnulých připadají na 2. listopadu, což je v letošním roce pondělí. Největší nápor návštěvníků proto Pohřebnictví Zlín očekává v sobotu 31. října a v neděli 1. listopadu. „Prosíme veřejnost, aby si letos k návštěvě hřbitovů v rámci Dušiček vybrala i jiné dny než ty obvyklé. Každá větší koncentrace lidí na jednom místě významně zvyšuje riziko přenosu koronaviru, jde tedy o zdraví, na to je potřeba myslet. Určitě je vhodné nenechávat návštěvu míst posledního odpočinku blízkých na víkend či přímo na pondělí, ale přijít dříve nebo naopak později,“ požádal Milan Macura, ředitel městské společnosti Pohřebnictví Zlín.

Pro příjezd ke hřbitovům je vhodné využít MHD. Pohřebnictví Zlín dohodlo s Dopravní společností Zlín-Otrokovice posílení spojů. Pro snadnější nákup řezaných květin a svíček byla prodloužena otevírací doba prodejny u vstupu na Lesní hřbitov, kde bude umístěný i stánek nasmlouvaného externího prodejce tohoto sortimentu. „Věříme, že navzdory okolnostem budou i letošní Dušičky důstojnou a významnou událostí,“ dodal Milan Macura.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x