Dva muži v tom. Kdo je připraven, není (na Maltě) překvapen

Patrik Hučko a Lukáš Pantálek, foto: zlin.cz
ZLÍN - Ve Zlíně už možná maličko pozapomněli, jaké to je vydat se na pořádné zimní soustředění v teple. Tentokrát je vše jinak, turnaj Tipsport cup na Maltě bude mít i ševcovskou pečeť, a tak je třeba oprášit veškeré zkušenosti a poměrně dlouhý jedenáctidenní zájezd důkladně připravit. A důležité slovo mají dva pánové.

Starší z nich, kustod a masér Patrik Hučko, má vždy v zádech další sehranou dvojku, Kateřinu David a Michala Molka. Bývalý extraligový hokejista v tom předodjezdovém frmolu oslavil krásné padesátiny.

„Měl výborné chlebíčky,“ chválí ho generální sekretář zlínského Trinity Lukáš Pantálek. První kontakt s agenturou, která zajišťuje celý turnaj i pobyt zlínského týmu, měl a i další má na starosti právě on.

„Do agentury jsme museli poslat třeba podrobný tréninkový plán, naše požadavky na hotel a jeho vybavení například masérskými stoly, samozřejmě jmenný seznam hráčů i členů výpravy a mnoho dalšího,“ popisuje mladý muž.

Věkově zkušenější Hučko na rozdíl od něj samozřejmě míří přímo na Maltu. Cesta začíná pondělním ranním odjezdem do Brna. Odtamtud se letí v deset dopoledne do La Valletty, hlavního města jedné z nejmenších evropských zemí.

„Pro nás to znamená přepravit mimo jiné šest objemných beden a taky jeden velký hokejový vak. Vezeme míče, další ale budou na místě, dvě sady dresů, důkladně vybavenou lékarnu, tejpy, ortézy, snad nebudou potřeba. Propriet je ale daleko více,“ upozorňuje Hučko.

Zlínská výprava čítá něco málo přes 30 lidí. Jede se do míst, která zatím nejsou zlínskými kopačkami příliš probádána. Ani takový cestovatel jako trenér Pavel Vrba nejede do příliš známého prostředí.

„Na Maltě jsme na soustředění s reprezentací ani žádným klubem nikdy nebyl, jen jedinkrát na dovolené, těším se,“ hlásí muž, který má jasný úkol. Dobře začít a dobře skončit tuto sezónu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x