Dvě nové kamery budou dohlížet na pořádek v Otrokovicích. Kde je najdete?

Nové kamery budou monitorovat autobusové nádraží a přístaviště. Foto: Městská policie Otrokovice
OTROKOVICE - Další posila pro městské strážníky. Větší dohled nad prostorem autobusového nádraží i monitorování přístaviště zajistí dvě nové kamery, které budou napojeny na městský kamerový dohlížecí systém.

Rozšíření kamerového systému iniciovalo vedení města.

„V loňském roce došlo k dokončení revitalizace autobusového nádraží na Baťově, které nyní plní všechny funkce moderního dopravního terminálu a současně je velmi exponovaným místem. Na lokalitu dosud dohlížela jedna kamera, která ale nemohla monitorovat celou plochu. Proto jsme se rozhodli rozšířit zorné pole strážníka obsluhujícího kamerový systém a do prostoru umístit další bod, který uvidí na monitoru,“ uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková. Kromě zvýšení bezpečnosti osob tak bude lépe chráněn i jejich majetek.

Druhá kamera pohlídá dění v přístavišti. Rekonstrukcí celého prostranství, včetně nových míst pro odpočinek na cyklistických toulkách krajinou, dostalo otrokovické přístaviště zcela jiný ráz a je častým bodem pro zastavení turistů. „Přístaviště se stalo oblíbenou destinací pro obyvatele i návštěvníky města. Ti ale kromě zpevněných ploch často využívají lesopark k piknikům a jiným setkáním. Často jsou hluční, zanechají zde nepořádek nebo dokonce rozdělají oheň, což je z pohledu materiálu v okolí velmi rizikové.  Proto je nutné mít nad lokalitou trvalý dohled, který umožní rychle reagovat na vzniklé nežádoucí situace,“ vysvětlila starostka Hana Večerková.

Instalace obou kamer vyjde na 700 tisíc korun.

Radnice rozšiřovala městský kamerový dohlížecí systém již loni, kdy přibyla kamera v areálu Rekreační oblasti Štěrkoviště a ve Freetime zóně Trávníky. V obou případech se kamery osvědčily.

Zdroj: město Otrokovice

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x