Elektromobily zaplní v sobotu náměstí ve Valašském Meziříčí

Ilustrační foto (Foto: Facebook MěÚ Valašské Meziříčí)
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – V sobotu 29. srpna se ve Valašském Meziříčí uskuteční třetí sraz elektromobilů na Valašsku. Na náměstí se sjedou vozy světových automobilek i další vozítka na elektrický pohon, informoval server Zlin.cz mluvčí tamní radnice Jakub Mikuš.

Oblíbená akce startuje v 10 hodin. Majitelé nejen elektromobilů představí svá vozidla návštěvníkům a podělí se s nimi o praktické zkušenosti. Samozřejmostí budou zkušební jízdy či atraktivní program pro děti. Zájemci si vyzkouší elektrokola nebo jízdu na hoverboardech a mnoho dalších aktivit. Již 3. sraz elektromobilů na Valašsku bude na náměstí probíhat až do sobotních 15 hodin.

„Valašské Meziříčí dlouhodobě podporuje dopravu šetrnou k životnímu prostředí. Proto také radnice v roce 2017 pořídila do svého vozového parku elektromobil a hned rok na to uspořádala první sraz elektromobilů na Valašsku ve spolupráci s Asociací elektromobilového průmyslu. Na území dvaadvacetitisícového města jsou pro podporu elektro-mobility umístěny tři rychlonabíjecí stojany. Elektromobil tak zde lze snadno natankovat za 20 minut,“ řekl Mikuš.

--> --> --> --> -->