Ex-Zlíňan Bob Páník konečně zase v práci

Foto: MFK Karviná
ZLÍN/KARVINÁ - Už to bude půl roku, co ve Zlíně i s asistentem Janem Sombergem předčasně skončil. Na další ostrou ligovou herní premiéru si ovšem Bohumil Páník v novém působišti v Karviné pořádně počkal. Proti bylo onemocnění. Covidem, jak jinak. V Olomouci vedl tým Lubomír Vlk, pak dva odložené zápasy a teď konečně do práce...

V neděli hrajete se Slováckem, věčným rivalem pořád do značné míry vašeho Zlína. To je tým, nad jehož výkony a výsledky experti žasnou. Vy ne?

Já opravdu ne. Pozoruji vysokou kvalitu už druhou sezónu. Tým má evidentně výborné vedení, odešel jedině Kliment, jehož dokázali nahradit, je tam velmi kvalitní tréninkový proces. A co je podle mne hodně důležité, opírají se hned o osm stabilních zkušených hráčů. To jsou držáci.

Karviná je zatím poslední, už jste měl tak těžkou trenérskou štaci?

Žádná není lehká, tohle je velká výzva. Tým má svou kvalitu, dá se s ním pracovat, ale i kvůli covidu to věru lehké nebude. Ale vždyť víte, život, i ten fotbalový, je boj.

Dalším těžkým soupeřem byl covid, taky jste měl tu čest, jak vám bylo?

Na začátku to bylo hodně těžké, pomohly mi infuze, ale ze začátku byla jakákoliv fyzická námaha tabu. S následky se já i kolega Somberg ještě budeme nějaký čas potýkat. Ještě více ale půjde o hráče. Trénujeme naplno od pondělka, hráčům dávkujeme zátěž i podle toho, jak moc je napadla nemoc.

Co říkáte na výhru Zlína, jde o jednoho ze soupeřů ze spodních pater tabulky.

Zlínu musím přát vždycky to nejlepší. Myslím, že k fotbalu patří nejen dobrý výkon, ale i trocha štěstí. Někdy je máte, jindy ne. Proto Českým Budějovicím padly góly po šťastných tečích. Tohle potřebujete.

S čím vyrukujete na Slovácko? Bude v Karviné favoritem, ne?

Musíme být aktivní v napadání, hodně běhat a především jde o efektivitu v koncovce. Proti takovému soupeři nebudete mít spoustu šancí. Každou musíte proměnit. Ale hlavně si je vytvořit.

Kdy si ve Zlíně najdete čas na oblíbený tenis?

Tohle musí chvilku počkat. Má to jeden zásadní důvod. Já mám ve čtyřhře na dobíhání Honzu Somberga a ten mi prozradil, že to ještě není po covidu ono. Ale dočkáte se, nebojte.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x