Fakulta zlínské univerzity uspořádala sbírku pro zdravotníky

Foto: UTB
ZLÍN - Sbírku pro zdravotníky zlínské nemocnice uspořádala Fakulta multimediálních komunikací (FMK) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB). Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí univerzity Petra Svěráková.

Mezi zaměstnanci Ústavu marketingových komunikací se v krátkém čase podařilo vybrat 17 tisíc korun. Peníze posloužily k nákupu nejrůznějších věcí, které zdravotníkům v této nelehké době jistě zpříjemní směnu.

„Byl jsem velmi mile překvapen, jaký zájem u nás na ústavu o finanční podporu byl. Je důležité v dnešní době pomáhat a třeba i inspirovat další,“ řekl Josef Koucourek, ředitel ústavu.

Samotní zaměstnanci pak z nakoupených věcí vyrobili na šedesát balíčků, které dnes předají lékařům i sestrám zlínské nemocnice.

„Balíčky obsahují zdravé zázvorové shoty, energetické proteinové tyčinky a kosmetiku na ruce. Doufáme, že dodají zdravotníkům tolik potřebnou energii,“ dodal Josef Kocourek.

Do iniciativy na pomoc zdravotníkům se mohou zapojit i jednotlivci například prostřednictvím sbírky Energii lékařům, kterou organizují dobrovolníci po celé České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x