Festival Bundy zelený opět pomáhal. Zlínské onkologii vynesl skoro půl milionu

Charitativní festival Bundy zelený. Foto: KNTB
ZÁDVEŘICE, ZLÍN - V Zádveřicích nedaleko Zlína se uplynulý víkend konal už 5. ročník charitativního country festivalu Bundy zelený. Zúčastnila se ho téměř tisícovka lidí. A jak už je u toho festivalu zvykem, nejen že bavil, ale také pomáhal.

Dvanáct známých interpretů z oblasti folk a country přilákalo na festival spoustu lidí z celé Moravy. Podpořili tím dobrou věc a přispěli na Komplexní onkologické centrum Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. „Chtěl bych poděkovat především projektu Pomáháme onkologii, díky jehož iniciativě jde výtěžek z festivalu přímo na naši onkologii. Jsou stálicí v podpoře onkologických pacientů, kterým tímto dlouhodobě pomáhají. A festival je takovou „třešničkou“ na dortu,“ řekl s úsměvem člen představenstva KNTB Martin Déva, který akci osobně zahájil.

Na festivalu Bundy zelený se podílely také desítky dobrovolníků a podpořila ho řada firem, díky kterým se mohl výtěžek vyšplhat až na krásných 451 tisíc korun. „Letos se nám povedlo přivézt i speciálního hosta, amerického folkového zpěváka Briana Kalince. Návštěvníci si užili také Roberta Křesťana nebo kapelu Folk team. Účast na příštím ročníku letos přislíbil Honza Nedvěd. A zvláštní poděkování patří hejtmanovi Zlínského kraje Radimu Holišovi, který festival osobně podporuje,“ uvedli organizátoři akce Mirek Duroň a Marek Šikula.

Projekt Pomáháme onkologii spojil výtěžek z festivalu Bundy zelený 451 tisíc korun s dalšími vybranými finančními prostředky. Celkovou částku 700 tisíc korun věnuje Komplexnímu onkologickému centru KNTB na zakoupení mobilního ultrazvukového systému Versana Active.

Zdroj: KNTB

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x