Festivalový půlmaraton naruší provoz MHD. Kterých linek se to týká?

Foto: Festivalový půlmaraton
ZLÍN – Festivalový půlmaraton, který se poběží ve Zlíně v neděli 29. května, si vyžádá dopravní omezení. Budou uzavřeny některé ulice v centru města včetně těch, kterými standardně projíždějí trolejbusové a autobusové linky. Provoz MHD bude proto veden po náhradních trasách.

Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín 2022 se ulicemi města poběží v neděli 29. května v 10 hodin. Trasa běhu povede od Kongresového centra do továrního areálu, přes Rybníky, Čepkov, na Podvesnou, přes Benešovo nábřeží na Dlouhou a na náměstí Míru. Zde pro čtvrtmaratonce závod končí, běžci půlmaratonu pokračují do kola druhého z náměstí přes Bartošovu ulici opět do továrního areálu a dále po stejné trase jako v prvním kole.

Jak bude fungovat MHD?

Krátkodobé přerušení provozu v Gahurově ulici, T. Bati a Dlouhé

Od 9:45 hodin přibližně na 25 minut bude uzavřena pro veškerý provoz horní část náměstí T. G. Masaryka, horní část Gahurovy ulice, navazující úsek třídy T. Bati a jižní část Dlouhé ulice.

Po dobu tohoto krátkodobého přerušení průjezdnosti uvedených ulic zůstanou trolejbusy a autobusy MHD dotčených linek stát před uzávěrou a budou pokračovat se zpožděním v jízdě hned po jejím ukončení. Může dojít k jejich operativnímu usměrnění,“ uvedl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Úplná uzavírka Dlouhé ulice a Benešova nábřeží

Trasa běžeckého závodu bude vedena mimo jiné ulicemi Dlouhá a Benešovo nábřeží, po kterých jezdí trolejbusy a autobusy MHD. Dotkne se to po celou dobu závodu od 9:45 až do 13 hodin pravidelných tras trolejbusových linek 2, 4, 5, 8, 9 a autobusové linky 33. Vozidla MHD pojedou během závodu po náhradních trasách ulicemi Štefánikova, Kvítková, tř. 2. května a Sokolská.

Linka č. 2

Po dobu uzavírky bude trolejbusová linka 2 z Otrokovic vedena s označením 2X ze zastávky Školní po Štefánikově ulici, Podvesné XVII a na svoji trasu se napojí u vozovny DSZO, odkud bude pokračovat na Bartošovu čtvrť. Zpět pojedou trolejbusy linky 2 stejnou trasou, ze Štefánikovy ulice pak ulicí Osvoboditelů a na svou pravidelnou trasu se vrátí na zastávce Náměstí Míru. Zastávka Baťova nemocnice-vozovna bude u této linky ve směru jízdy do Otrokovic provizorně přesunuta do Dřevnické ulice naproti vozovně DSZO.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x