Festivalový půlmaraton ovlivní MHD ve Zlíně

Ilustrační foto (Foto: Zlín Film Festival)
ZLÍN - Také letos se ve Zlíně poběží Festivalový půlmaraton. Běh přeruší asi na dvě a půl hodiny pravidelné trasy trolejbusových a autobusových linek MHD ve Zlíně v Dlouhé ulici, na mostě přes Dřevnici a na Benešově nábřeží. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) připravila náhradní systém vedení dotčených linek č. 2, 4, 5, 8, 9 a 33, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Festivalový půlmaraton Zlín 2020 je běžecký závod ulicemi města. Bude odstartován v sobotu 12. září v 16.00 hodin na náměstí Míru. Trasa půlmaratonu povede z centrálního zlínského náměstí přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky, Prštné a přes tovární areál zpět na náměstí Míru.

Během Festivalového půlmaratonu v sobotu 12. září v čase přibližně od 15.50 do 18.10 hodin zajistí DSZO náhradní dopravu z důvodu úplné uzavírky Dlouhé ulice a Benešova nábřeží. Přesný čas platnosti tohoto opatření bude záviset na ukončení závodu a opětovném zprůjezdnění ulic.

Objízdné trasy pro jednotlivé linky budou vedeny ulicemi Štefánikova, Kvítková, 2. května a Sokolská.

Po dobu uzavírky bude trolejbusová linka 2 z Otrokovic vedena s označením 2X ze zastávky Školní po Štefánikově ulici, Podvesné XVII a na svoji trasu se napojí u vozovny DSZO, odkud bude pokračovat na Bartošovu čtvrť. Zastávka Baťova nemocnice bude u této linky provizorně přesunuta do Dřevnické ulice naproti vozovně DSZO. Zpět pojedou trolejbusy linky 2 stejnou trasou, ze Štefánikovy ulice pak ulicí Osvoboditelů a na svou pravidelnou trasu se vrátí na zastávce Náměstí Míru.

Také trolejbusové linky 4 a 5 budou označeny v čase výluky jako 4X, 5X. Ve směru do Kostelce a k ZOO Lešná pojedou trolejbusy 4X a 5X po stávající trase po zastávku Dlouhá. Poté odbočí do ulice Kvítková a budou pokračovat v jízdě po výlukové trase ulicemi Hornomlýnská, Podvesná XVII a 2. května. Od sokolovny už budou pokračovat opět po své pravidelné trase. Stejná trasa bude stanovena pro obě linky i v opačném směru jízdy.

Trolejbusy linky 8 budou jezdit s označením X po zkrácené trase z Jižních Svahů pouze po zastávku Školní a pak přes Náměstí Míru zpět na Jižní Svahy. Po dobu výluky bude vynechána trasa ke zlínské nemocnici.

Trolejbusová linka 9, označená jako 9X, bude vedena po své standardní trase až po zastávku Kúty. Odtamtud bude pokračovat po ulici 2. května, u sokolovny odbočí vpravo a ulicemi Sokolská a Padělky IX se vrátí opět do ulice 2. května. Dál povede v opačném směru ulicemi Podvesná XVII, Štefánikova, Osvoboditelů a na svou pravidelnou trasu se vrátí zastávkou Náměstí míru.

Po dobu výluku budou jezdit autobusy linky 33 s označením 33X ze zastávky Dlouhá Kvítkovou ulicí v obou směrech a dočasně nebudou obslouženy zastávky Benešovo nábřeží, U Splavu a Podvesná VI.

Po dobu uzavírky a výlukového provozu bude zrušena zastávka MHD Cigánov v obou směrech jízdy.

„Trolejbusy a autobusy na trasách náhradní dopravy zastavují na všech zastávkách MHD. Výlukové jízdní řády budou vyvěšeny na zastávkách a budou dostupné rovněž na internetových stránkách dopravní společnosti,“ dodal Cekota.

Ostatní linky MHD budou jezdit i v době Festivalového půlmaratonu beze změn podle svých běžných jízdních řádů platných v sobotu a v neděli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x