Filharmonie dnes zahraje v Parku Komenského

Filharmonie Bohuslava Martinů dnes zahraje v Parku Komenského. Foto: filharmonie-zlin.cz
ZLÍN - Více než osm měsíců trvalo období půstu, během kterého Filharmonie Bohuslava Martinů nemohla koncertovat za účasti publika. Nyní se už zlínské hudební těleso může opět přesunout z virtuálního on-line světa do reálného prostředí. Jeho první zastávka bude venku v Parku Komenského.

Dnes 17. června se mohou Zlíňané a návštěvníci města těšit na venkovní koncert Filharmonie Bohuslava Martinů, který se uskuteční v prostorách Parku Komenského poblíž budovy Klubu 204. Hlavním cílem této kulturní akce je restart hudebního života ve městě, ke kterému chce filharmonie coby významné regionální kulturní těleso přispět.

V rámci hudebního večera se představí tři samostatná tělesa sestavená z hudebníků Filharmonie Bohuslava Martinů – trio dřevěných dechových nástrojů, smyčcový orchestr a žesťový sextet. Pořad se začátkem od 17 hodin bude sestaven především ze skladeb vážné hudby. Zazní skladby Mozarta, Händela, Fabera, Řehoře, Albinoniho, Bizeta a dalších velikánů klasické hudby. Program od 19 hodin pak nabídne výběr z hudby populární, posluchači se tak mohou těšit například na skladby George Gershwina, Janis Joplin, Beatles či slovenské kapely Elán.

Účinkující:

TRIO LIGNEUS: Alžběta Jamborová (hoboj), Jiří Kundl (klarinet), Michal Kubáč (fagot)

ŽESŤOVÝ SEXTET FILHARMONIE BOHUSLAVA MARTINŮ: Pavel Skopal (trubka), Zdeněk Macek (trubka), Jiří Hammer (lesní roh), Jakub Zívalík (trombon), Pavel Nevařil (trombon), Miloslav Žváček (tuba)

SMYČCOVÝ ORCHESTR FILHARMONIE BOHUSLAVA MARTINŮ

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x