Fotbalisté Zlína podpořili rodinu Trojanových z Hrušek. Společně s partnery darovali 120 tisíc korun

Fotbalisté Zlína podpořili rodinu Trojanových z Hrušek. Foto: FC Fastav Zlín 
ZLÍN - Ani fotbalistům prvoligového Zlína nejsou lhostejné osudy obyvatel jižní Moravy zasažené tornádem. Hráči společně s klubovými partnery, firmami Climax a Lukrom, vybrali 120 tisíc korun. Tuto částku pak věnovali rodině Trojanových z Hrušek.

Dům, ve kterém rodina bydlí, zůstal po zásahu ničivého tornáda bez střechy, včetně zdevastovaného okolí. Zmizel plot, stromy a zahrada se proměnila v jedno velké staveniště. Ještě hůře dopadl dům tatínka pana Trojana, který bydlel naproti. Jeho dům se doslova rozpůlil na dvě poloviny a kvůli špatné statice ho museli nakonec srovnat se zemí. Zůstala po něm jenom prázdná „díra“,“ líčí na klubovém webu mluvčí Fastavu Zlínu Zuzana Molková.

Uvědomujeme si, že tato tragédie má kromě zničených a zdevastovaných domů i další rozměr, že jde o lidi, vzpomínky, minulost, ale i budoucnost, kterou mají z těchto míst, kde žijí a vyrůstají, že za každým se píše samostatný příběh. Proto věříme a doufáme, že finanční pomoc nejen zmíněným dvěma rodinám, ale i těm ostatním, alespoň částečně pomůže urychlit návrat do běžného života,“ dodává Molková.

Na pomoci určené pro rodinu Trojanových se společně podíleli nejen ligoví fotbalisté, kteří v kabině vybrali 32 tisíc korun, ale i kluboví partneři, kterými jsou firmy Lukrom a Climax.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x