FOTOGALERIE: Děti do Zlína láká Dětský festival řemesel

Foto: Milan Mikšík
ZLÍN – Ve Zlíně celý víkend probíhá netradiční akce – Dětský festival řemesel a profesí budoucnosti. Děti si na něm mohou vyzkoušet například práci se dřevem a kovem, včelařství, základy mechanické konstrukce, šití, pletení nebo třeba kovářství.

Ve Zlíně probíhá druhý ročník netradiční akce – Dětského festivalu řemesel a profesí budoucnosti. Cílem víkendového programu je představit dětem a mladší generaci nejrůznější manuální profese zábavnou formou, prostřednictvím interaktivních workshopů a dílen.

„Dnešní děti vyrůstají v digitální době, umí zacházet s mobilem a tabletem, intuitivně ovládají aplikace, ale když vezmou kladivo do ruky, nedokážou ani pořádně zatlouct hřebík. Tvrdí to nejen učitelé a učitelky, ale také rodiče. Děti si svou budoucí kariéru ani nespojují s manuální prací a řemeslnou zručností. Svědčí o tom snižující se množství absolventů odborných učilišť. Je velmi důležité postupně nové generace přesvědčit, že i řemeslo má své kouzlo a je zajímavé. A jsem přesvědčena, že k tomu děti musíme vést už od útlého věku. To je smysl akce, která je ve Zlíně podruhé a troufám si říct, že tento formát nemá zatím v Česku obdoby,“ říká Věra Stojarová, organizátorka Dětského festivalu řemesel a profesí budoucnosti.

Festival návštěvníci najdou v 2. podlaží budovy 15, která bude pro malé řemeslníky otevřená ještě dnes od 9.00 do 17.00 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x