FOTOGALERIE: Děti ze ZŠ Slovenská si zahrály basketbalovou NBA

ZLÍN – Zažít pocity těch nejlepších basketbalových hráčů NBA mohly děti ze zlínské Základní školy Slovenská. Právě tato škola je účastníkem unikátního basketbalového projektu Jr. NBA League.

Basketbalový turnaj pro děti od 10 do 12 let Jr. NBA League kopíruje herní systém americké NBA. Jeho úkolem je nejenom propagovat basketbal po celé České republice, ale také vytvořit pozitivní postoj ke sportu a zdravému životnímu stylu mezi mladými lidmi právě pomocí basketbalu a jedinečných zážitků, které tato hra přináší.

Každá škola zúčastněná v projektu, respektive tým, reprezentuje jeden z 30 týmů NBA, který jim je přidělen na základě draftu.

Zlínská ZŠ Slovenská byla přiřazena do Jihovýchodní divize C, ve které se ve čtvrtek 2. června utkala s týmy Brna, Blanska, Mokré-Horákova a Vsetína, a po výborných výsledcích si vybojovala postup do další fáze turnaje.

Děti ze Zlína oblékají dres týmu Miami Heat, který má na svém kontě už tři mistrovské tituly NBA. Mezi jeho největší hvězdy uplynulé dekády patřily například Lebron James, Dwayne Wade nebo Shaquille O`Neal.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x