František Komňacký: v baráži věřím Zlínu

František Komňacký. Foto: Livesport
ZLÍN, VYŠKOV - Má to docela zajímavě rozdělené, bydlí v Drnovicích těsně v sousedství Vyškova. Trénoval Zlín, trénoval Drnovice a těch důvodů k rozpolcenosti fotbalového srdce Františka Komňackého by se našlo ještě více. Na baráž o první ligu mezi fotbalisty Zlína a Vyškova (první zápas ve čtvrtek v 17:30 na zlínské Letné) se moc těší. I když...

…i když?

I když první zápas budu sledovat z poněkud větší vzdálenosti, jsem s mladší dcerou i vnučkou v Rakousku, dáváme si pěkně zabrat.

Pěkně zabrat dostanou i fanoušci obou týmů. Komu věříte více?

Bydlím tady v Drnovicích, chodím tu na vyškovské fotbalisty velmi rád. Ale když to zhodnotím pragmaticky, tak si myslím, že první liga zůstane ve Zlíně. U mého kamaráda Pavla Vrby. Tým se zvedl a zúročí nabyté zkušenosti.

To abyste doma v Drnovicích za tohle proroctví chodil kanály…

To snad nebude tak horké. Jde jenom o fotbal, ne o život.

Co říkáte na „africkou“ cestu vyškovského klubu?

Říkám na to, že je pozoruhodná, je jednou z možných cest, ale pro náš fotbal je mnohem lepší vlastní cesta. Čímž neříkám, že musí být ta naše vítězná. V Africe se hraje výborný fotbal, hráči jsou dynamičtí, kvalitní. Vyškov jimi oplývá, jsou už sehraní. Zlín se musí mít hodně na pozoru.

Je tu ještě jeden faktor, Vyškova se po Janu Trousilovi ujal Jan Kameník. Co jeho znalost Zlína?

No, to je jistě výhoda, Kameník ve Zlíně několik let působil, jako asistent i jako hlavní trenér. Ta znalost je plus, přes to všechno říkám, že si prvoligovou příslušnost uchová Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x