Frekventovaná silnice v Prštném se bude v říjnu opravovat

Ilustrační foto
ZLÍN – Ulice Nábřeží v Prštném čeká v říjnu nezbytná rekonstrukce. Stavební práce v blízkosti teplárny potrvají maximálně týden a budou probíhat také o víkendu. Akce si vyžádá dopravní omezení.

Rekonstrukce bude zahrnovat obnovu povrchu v délce přibližně 95 metrů. Současný stav vozovky je velmi špatný, s řadou výmolů.

Rozhodli jsme se tuto frekventovanou komunikaci opravit co nejrychleji, ještě před plánovanou stavbou Pravobřežní komunikace. Tato silnice slouží jako klíčová alternativa pro motoristy, kteří se chtějí vyhnout centru,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Michal Čížek.

Stavební práce na obnově ulice Nábřeží budou rozděleny do dvou etap. V každé z nich bude uzavřen jeden jízdní pruh a druhý zůstane průjezdný v obou směrech. Přednost v jízdě budou řídit semafory.

Oprava ulice Nábřeží je podle Čížka nutným krokem před plánovanou výstavbou nové Pravobřežní komunikace v úseku Prštné – Podbaba, která v budoucnu tuto silnici nahradí.

Na této velké investici intenzivně pracujeme, máme již připravenou dokumentaci pro stavební záměr a aktuálně probíhají jednání s vlastníky pozemků. Pokud vše půjde podle plánu, zahájení stavby je předběžně plánováno na rok 2027,“ uvedl náměstek Čížek a upřesnil, že tento termín bude koordinován s možným zahájením prací na elektrizaci železniční tratě tak, aby se minimalizovaly komplikace v dopravě.