Frekventovaná tržnice na Trávníkách se mění před očima

Tržnice na Trávníkách prochází rekonstrukcí. Foto: televize TVS
OTROKOVICE – Tržnice na sídlišti Trávníky v Otrokovicích prochází výraznou obměnou. Díky rekonstrukci dostane novou moderní podobu a stane se z ní příjemný prostor k odpočinku. Práce vyjdou na 6 milionů korun.

Atraktivní vstup do sídliště Trávníky již brzy vznikne díky rekonstrukci zdejší tržnice. Frekventovaným úsekem v blízkosti MHD a pošty projdou denně stovky lidí. „Centrálním bodem je zvýšený záhon se stávající katalpou, od které se rozvíjí plocha tržnice a nového odpočívadla. Zachovali jsme princip opěrné zídky, která ale dostává novou funkci odpočinkové plochy s lavičkami. Díky střídání plných bloků a dílů se zabudovaným sezením se i tato část stává odpočinkovou zónou,“ přiblížil vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Zatímco většinu prací mohou občané sledovat na místě samém, dominantní vodní prvek se zatím zpracovává v ateliéru. „Hlavním prvkem a zároveň dominantou nového prostoru je netradiční fontána, která bude obzvláště v horkých dnech příjemným zpestřením návštěvníků. Společně s architektem aktuálně dolaďujeme finální podobu,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Obnovy se dočká také zeleň. Zídka z lícového zdiva bude lemovaná výsadbou středně vysokých keřů a dvojitou řadou vzrostlých stromů. „Tato úprava vytvoří přirozenou bariéru od rušné křižovatky, sníží prašnost a vytvoří příjemné mikroklima,“ doplnil Erik Štábl.

Stavba bude dokončena koncem letošního roku, ale vzhledem k nemožnosti provozu vodního prvku v zimním období plánuje radnice slavnostní otevření až na jaro. V tu dobu už si bude moci veřejnost vychutnat atmosféru nového prostoru s prvními kvítky i vodní fontánou.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x