Frekventovaný chodník v Otrokovicích se dočkal opravy

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Chodník v ulici Svobodova na otrokovickém sídlišti Střed se dočkal opravy. Serveru Zlin.cz to za otrokovickou radnici uvedla Lenka Vaculová.

Ulice Svobodova je velmi frekventovaná a chodník podél ní byl již v nevyhovujícím stavu. Navíc nové napojení na cyklostezku zajistí bezbariérovost celé trasy. Ve městě je celkem 165 000 m2 chodníků, z nichž je každoročně rekonstruováno nebo vybudováno přibližně 10 000 m2.

„Vždy mají prioritu chodníky, po kterých denně projde nejvíce osob. Přesto nechceme zapomínat ani na ty v menších uličkách. Naší prioritou je mít město dobře průchozí a v kombinaci se sítí cyklostezek zajistit bezpečný přesun po městě pěším i cyklistům,“ uvedla starostka Hana Večerková s tím, že základním předpokladem je, aby mezi chodci a cyklisty fungovala symbióza a vzájemná ohleduplnost.

Stávající nerovný chodník z litého asfaltu byl nahrazen chodníkem ze zámkové dlažby v původní šířce 2,2 m zasazený do chodníkových obrubníků. Chodník propojil již v minulosti zrekonstruovaný úsek vedený od budovy městského úřadu. Součástí rekonstrukce byly i přístupové zpevněné plochy ke vstupům do bytů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x